Press room

Vier op tien stelt tandzorg uit wegens te duur

Uit onderzoek van Partena Ziekenfonds blijkt dat maar liefst 4 op 10 ondervraagden tandzorg uitstelt uit schrik voor de hoge kosten. Steeds meer mensen nemen daarom een tandverzekering. Wie wel een tandverzekering heeft, laat dan weer vaak zorgen uitvoeren die hij of zij anders uit zou stellen. 

Partena Ziekenfonds voerde recent een onderzoek waaruit blijkt dat maar liefst vier op tien respondenten een dentale ingreep uitstelt. Dat heeft voornamelijk te maken met het hoge kostenplaatje. Vandaag heeft  4 op 10 van de ondervraagden een tandverzekering die hen helpt om de kosten te drukken. Uit het onderzoek blijkt ook dat wie wel een tandverzekering heeft, bovendien sneller naar de tandarts gaat, en ook ingrepen laat uitvoeren die hij zonder verzekering niet zou overwegen.

Wacht niet tot het te laat is

Tandproblemen vermijden, zo waarschuwen de tandartsen, begint met een goede preventie: goed poetsen, gezond eten én minimum jaarlijks naar de tandarts trekken. Maar daar wringt het schoentje: “Slechts 54% gaat jaarlijks naar de tandarts. Nochtans is voorkomen is beter dan genezen. Het kost je het minste last, pijn én geld als je er op tijd bij bent,” zegt tandarts en woordvoerder van het Verbond der Vlaamse Tandartsen, Stefaan Hanson.

Tandzorg als basisverzekering?

Toch zitten tandverzekeringen in de lift. Steeds meer mensen overwegen de stap om een bijkomende verzekering te nemen, specifiek voor hun tandzorgen- preventief én curatief. De tandverzekering Dentalia Plus van Partena Ziekenfonds groeit per jaar met 10 tot 15% . Deze garandeert immers de terugbetaling van tandzorg waarvoor de wettelijke ziekteverzekering niet of maar gedeeltelijk tussenkomt. Zoals voor orthodontie, prothesen, implantaten en parodontologie. “We zijn op weg naar het punt dat dit een nieuwe basisuitrusting wordt,” zegt Sarah Masschelein van Partena Ziekenfonds. “30% van de nieuwe klanten bij Partena nemen, naast het basispakket aan verzekeringen, ook al meteen de tandverzekering Dentalia Plus erbij.” “Een toegankelijke maandelijkse bijdrage zorgt niet alleen voor een opvangnet bij hoge kosten, het zorgt ook voor een veilig gevoel, wetende dat noodgevallen in de toekomst gedekt zijn.

Verzekering tijdig afsluiten

Op tijd maatregelen treffen, dat geldt ook voor het nemen van een verzekering. “We merken dat heel wat ouderen komen informeren naar een verzekering, omdat ze worden geconfronteerd met zware kosten, zoals bijvoorbeeld de kosten voor een prothese- nieuwe tanden die vastgemaakt worden in de mond. Wie vroeger een verzekering neemt, betaalt minder, en kan snel aan zijn behandeling beginnen wanneer nodig,”, zegt Sarah Masschelein.

Over Partena

Partena Ziekenfonds biedt samen met Partena Kinderopvang en Partena Hulp in huis een kwalitatieve dienstverlening aan op het vlak van gezondheid en persoonlijk comfort.

  • Partena Ziekenfonds is een onafhankelijke ziekenfonds. Het bedient 462.000 klanten met 500 medewerkers in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel. Naast het zorgen voor de terugbetaling van medische kosten en de uitbetaling van een vervangingsinkomen bij werkonbekwaamheid, is Partena ook gespecialiseerd in hospitalisatie- en tandzorgverzekeringen en een verzekering voor medische kosten. Het ziekenfonds wil bovendien het grote publiek informeren en sensibiliseren omtrent gezondheid. Samen met zusterziekenfonds Partenamut (voor Wallonië en Franstalig Brussel) is Partena Ziekenfonds het grootste onafhankelijke ziekenfonds. 
  • Partena Kinderopvang is één van de grootste spelers in Vlaanderen: meer dan 1.000 baby’s en peuters tot drie jaar vinden een tweede thuis in de 34 Partena kinderdagverblijven of via de 90 Partena onthaalouders. In de kinderdagverblijven werken zo’n 135 kind begeleiders. 
  • Bij Partena Hulp in huis bieden, met behulp van dienstencheques, ruim 2.140 personeelsleden poets- en strijkhulp aan 14.350 klanten. Hulp in huis biedt ook gezinszorg en kraamzorg aan.

Contacteer ons

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena