Press room

Terugbetaling voor je bril stuur een foto

Een terugbetaling aanvragen voor je bril of sportabonnement? Dat kan via een foto! Partena Ziekenfonds lanceerde een nieuwe functie op haar ziekenfonds-app: vanaf nu volstaat het om een foto van je document te nemen en die door te sturen via je smartphone. Dankzij deze digitale selfservice spaar je tijd uit en hoef je niet meer voor kleine zaken naar het ziekenfondsloket. Daardoor kan het ziekenfonds dan weer meer tijd vrijmaken om haar leden te adviseren.

Foto nemen en doorsturen

Via de smartphone app van Partena Ziekenfonds kan je vanaf nu terugbetalingen aanvragen voor aanvullende voordelen, zoals het lidgeld voor sportclubs, brillen, kinderkampen, reisvaccins… Vroeger moest je daarvoor langs het kantoor passeren, of je aanvraag opsturen met de post.
 
Vandaag vraag je dit gewoon aan via de app met een foto van je ingevulde document. Dat is niet alleen makkelijk, de terugbetaling kan ook sneller gebeuren. Doktersbriefjes kan je niet doorsturen via de app vanwege de RIZIV-voorwaarde dat het fysieke document geldt als juridische bewijslast.  

Van loketfunctie naar gezondheidsadviseur

Partena Ziekenfonds trekt volop de kaart van gebruiksvriendelijke tools die het mogelijk maken om je zaken te regelen waar en wanneer je wil. Zo doet iedereen ondertussen aan ‘home banking’, maar thuis je ziekenfondszaken beheren is nog niet zo voor de hand liggend.  Bij Partena Ziekenfonds kan je je onder andere online aansluiten bij het ziekenfonds of online een afspraak inboeken in je kantoor. Er is zelfs een online kantoor waar je je ziekenfondsdossier kan raadplegen, documenten kan opvragen of terugbetalingen berekenen. “Dankzij de digitalisering kan een ziekenfonds evolueren van een loketfunctie naar de rol van gezondheidsadviseur,” zegt Patricia Verstraete, woordvoerster van Partena Ziekenfonds. “We zien het als onze taak om onze klanten advies te verlenen over gezondheidspreventie.  We willen hen objectieve informatie kunnen bieden over het aanbod aan gezondheidszorg en hun belangen verdedigen. Ook een gepaste ondersteuning bij revalidatie of arbeidsre-integratie van mensen die langdurig arbeidsongeschikt zijn geweest is zeer belangrijk. Door selfservice voor eenvoudige zaken, kunnen wij hiervoor meer tijd vrijmaken.” 

Noot voor de redactie

De Partena Ziekenfonds app is beschikbaar voor iOS en Android en geoptimaliseerd voor smartphones. 

Over Partena

Partena Ziekenfonds biedt samen met Partena Kinderopvang en Partena Hulp in huis een kwalitatieve dienstverlening aan op het vlak van gezondheid en persoonlijk comfort.

  • Partena Ziekenfonds is een onafhankelijke ziekenfonds. Het bedient 462.000 klanten met 500 medewerkers in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel. Naast het zorgen voor de terugbetaling van medische kosten en de uitbetaling van een vervangingsinkomen bij werkonbekwaamheid, is Partena ook gespecialiseerd in hospitalisatie- en tandzorgverzekeringen en een verzekering voor medische kosten. Het ziekenfonds wil bovendien het grote publiek informeren en sensibiliseren omtrent gezondheid. Samen met zusterziekenfonds Partenamut (voor Wallonië en Franstalig Brussel) is Partena Ziekenfonds het grootste onafhankelijke ziekenfonds. 
  • Partena Kinderopvang is één van de grootste spelers in Vlaanderen: meer dan 1.000 baby’s en peuters tot drie jaar vinden een tweede thuis in de 34 Partena kinderdagverblijven of via de 90 Partena onthaalouders. In de kinderdagverblijven werken zo’n 135 kind begeleiders. 
  • Bij Partena Hulp in huis bieden, met behulp van dienstencheques, ruim 2.140 personeelsleden poets- en strijkhulp aan 14.350 klanten. Hulp in huis biedt ook gezinszorg en kraamzorg aan.

Contacteer ons

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena