Press room

Partena Ziekenfonds lanceert Medicalia

Partena Ziekenfonds lanceert Medicalia. Deze verzekering is een extra vangnet voor klanten die medische zorgen hebben buiten een ziekenhuisopname. Medicalia biedt een terugbetaling voor kosten die niet of onvoldoende gedekt zijn in de wettelijke ziekteverzekering zoals psychologie, osteopathie en logopedie. Met Medicalia kan je jaarlijks tot 1.500 euro terugkrijgen voor medische kosten.

We merkten bij onze klanten een grote vraag naar een tussenkomst bij bepaalde (para)medische behandelingen. Wij vonden dat die door de wettelijke ziekteverzekering onvoldoende werden gedekt. We zien Medicalia daarom als een innovatief verzekeringsproduct, dat als eerste gezondheidsverzekering in de Belgische ziekenfondswereld dergelijke behandelingen mee opneemt”, aldus Maarten Boeykens, product manager Medicalia bij Partena Ziekenfonds.

Concreet komt Medicalia tussen bij paramedische zorgen en behandelingen zoals o.a. consultaties bij een psycholoog, orthopedagoog, logopedist, ergotherapeut, diëtist, osteopaat, chiropractor en acupuncturist. Daarnaast dekt Medicalia remgelden, materiaal (zoals lenzen en hoorapparaten) en een geboorteforfait.

Om aan te sluiten bij de gezinsverzekering Medicalia moet je klant zijn van Partena Ziekenfonds. Er is geen leeftijdsbeperking en er hoeft geen medische vragenlijst ingevuld te worden.

Over Partena

Partena Ziekenfonds biedt samen met Partena Kinderopvang en Partena Hulp in huis een kwalitatieve dienstverlening aan op het vlak van gezondheid en persoonlijk comfort.

  • Partena Ziekenfonds is een onafhankelijke ziekenfonds. Het bedient 462.000 klanten met 500 medewerkers in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel. Naast het zorgen voor de terugbetaling van medische kosten en de uitbetaling van een vervangingsinkomen bij werkonbekwaamheid, is Partena ook gespecialiseerd in hospitalisatie- en tandzorgverzekeringen en een verzekering voor medische kosten. Het ziekenfonds wil bovendien het grote publiek informeren en sensibiliseren omtrent gezondheid. Samen met zusterziekenfonds Partenamut (voor Wallonië en Franstalig Brussel) is Partena Ziekenfonds het grootste onafhankelijke ziekenfonds. 
  • Partena Kinderopvang is één van de grootste spelers in Vlaanderen: meer dan 1.000 baby’s en peuters tot drie jaar vinden een tweede thuis in de 34 Partena kinderdagverblijven of via de 90 Partena onthaalouders. In de kinderdagverblijven werken zo’n 135 kind begeleiders. 
  • Bij Partena Hulp in huis bieden, met behulp van dienstencheques, ruim 2.140 personeelsleden poets- en strijkhulp aan 14.350 klanten. Hulp in huis biedt ook gezinszorg en kraamzorg aan.

Contacteer ons

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena