Press room

Partena Kinderopvang neemt kinderdagverblijven over van Armonea

Partena Kinderopvang neemt vanaf 1 januari 2017 de vier kinderdagverblijven over van Armonea. Alle medewerkers van Armonea Kinderdagverblijven verhuizen mee, en ook alle 155 gesubsidieerde opvangplaatsen blijven behouden. Met deze overname kan Partena Kinderopvang, nu al één van de grootste spelers in kinderopvang, een verdere groei realiseren, en kan Armonea, de grootste onafhankelijke aanbieder van seniorenzorg, zich verder toeleggen op haar kernactiviteiten. 

GENT‐ Partena Kinderopvang, één van de grote private aanbieders van kinderopvang in Vlaanderen, neemt vanaf 1 januari 2017 de vier kinderdagverblijven over van Armonea in Vlaanderen. Het gaat om De Kleine Wommel in Wommelgem, De Kleine Vondel in Boutersem, de Kikker in Kessel-Lo en De Droomtuin in Sint-Martens-Latem. Met deze overname heeft Partena Kinderopvang voortaan 32 kinderdagverblijven en 85 onthaalouders onder zijn hoede.

Gesubsidieerde opvangplaatsen behouden

In deze vier kinderdagverblijven worden 155 kinderen opgevangen. Alle opvangplaatsen zijn gesubsidieerd, ouders betalen dus een bijdrage op basis van hun inkomen. Ook alle vijftig medewerkers van de kinderdagverblijven kunnen meeverhuizen naar Partena.

Doorheen onze gesprekken is steeds gebleken dat Armonea een betrouwbare partner is met competente medewerkers. Met deze overname halen we dan ook heel wat expertise in huis, en we kijken ernaar uit om van elkaar te leren,” zeg Filip Standaert, manager van Partena Kinderopvang. “Voor de kindjes en hun ouders verandert eigenlijk weinig, want zij blijven hun vertrouwde gezichten zien in hun vertrouwde omgeving. Voor Partena betekent deze groei dat wij  schaalvoordelen verder positief kunnen benutten. Zo hebben wij bijvoorbeeld fulltime medewerkers in dienst die zich bekommeren om ons pedagogisch project, en die kunnen waken over kwaliteit, administratie en regelgeving. Ons personeel kan ook flexibel worden ingezet en mogelijke afwezigheden opvangen. Dat betekent dat kind begeleiders zich 100% kunnen focussen op de kinderen.”         

Intergenerationele activiteiten, ouderen en jongeren die samen fijne contacten hebben, zijn altijd heel belangrijk geweest in de werking van Armonea”, zegt Tania Meulemeester, verantwoordelijk voor de kinderopvang binnen Armonea. “Dat blijft ook zo in de toekomst, maar om ons beter te kunnen concentreren op onze kernactiviteit, namelijk zorgen voor ouderen, zijn we op zoek gegaan naar een geschikte partner om onze vier kinderdagverblijven een mooie toekomst te geven. Die partner hebben we gevonden in Partena. Hun sterke waarden en visie rond kinderopvang hebben ons overtuigd.”

Over Partena

Partena Ziekenfonds biedt samen met Partena Kinderopvang en Partena Hulp in huis een kwalitatieve dienstverlening aan op het vlak van gezondheid en persoonlijk comfort.

  • Partena Ziekenfonds is een onafhankelijke ziekenfonds. Het bedient 462.000 klanten met 500 medewerkers in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel. Naast het zorgen voor de terugbetaling van medische kosten en de uitbetaling van een vervangingsinkomen bij werkonbekwaamheid, is Partena ook gespecialiseerd in hospitalisatie- en tandzorgverzekeringen en een verzekering voor medische kosten. Het ziekenfonds wil bovendien het grote publiek informeren en sensibiliseren omtrent gezondheid. Samen met zusterziekenfonds Partenamut (voor Wallonië en Franstalig Brussel) is Partena Ziekenfonds het grootste onafhankelijke ziekenfonds. 
  • Partena Kinderopvang is één van de grootste spelers in Vlaanderen: meer dan 1.000 baby’s en peuters tot drie jaar vinden een tweede thuis in de 34 Partena kinderdagverblijven of via de 90 Partena onthaalouders. In de kinderdagverblijven werken zo’n 135 kind begeleiders. 
  • Bij Partena Hulp in huis bieden, met behulp van dienstencheques, ruim 2.140 personeelsleden poets- en strijkhulp aan 14.350 klanten. Hulp in huis biedt ook gezinszorg en kraamzorg aan.

Contacteer ons

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena