Wie lang onderweg is naar het werk vindt geen tijd om te bewegen

5 juli 2017

Onze pendeltijd en de mate waarin we bewegen gaan hand in hand, dat blijkt uit onderzoek van Partena Ziekenfonds. Van de Vlaamse werknemers die dagelijks langer dan een uur onderweg zijn naar het werk, sport ruim een derde (35%) niet. Ook op vlak van beweging in het algemeen doen werknemers met een lang woon-werk traject het opvallend slecht. De helft van werknemers die dagelijks langer dan een uur onderweg zijn, is niet meer dan 2 maal per week langer dan een halfuur in beweging.

Van actieve tijger naar slome koala: zittend werk houdt Vlaming aan z’n stoel gekluisterd

Van actieve tijger naar slome koala: zittend werk houdt Vlaming aan z’n stoel gekluisterd

2 juni 2017

De gemiddelde Vlaming zit meer dan 8 uur per dag en onderbreekt dat zitten veel te weinig. Te veel zitten is nefast voor onze gezondheid, zelfs al ga je daarnaast nog sporten. Omdat minder zitten een gezondheidsaspect is dat onderbelicht blijft, lanceerde Partena Ziekenfonds in mei de campagne ikziejewelzitten.be. Ruim 30.000 Vlamingen vulden de online zittest in en kregen een zitprofiel toegewezen. De resultaten zijn opvallend: 63% van de respondenten (tijger/koala) blijkt dat ze te veel zitten. Vooral studenten, twintigers en de werkende bevolking zijn zittenblijvers. Zestigplussers doen het dan weer opmerkelijk beter. 

Ik ben 7 jaar en heb een gaatje in mijn tanden

16 mei 2017

Op 4-jarige leeftijd zijn 4 op de 10 kleine Belgen nog nooit bij de tandarts geweest. Het gevolg: als ze 7 jaar oud zijn, hebben 4 op de 10 kinderen al 1 gaatje laten vullen… of meer. Dat blijkt uit de KidOscope, de barometer voor de gezondheid van kinderen van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. 

We zitten met een probleem van 9u per dag

10 mei 2017

De gemiddelde Vlaming zit meer dan 8 uur per dag en onderbreekt dat zitten veel te weinig. Bij de Vlamingen met een zittend beroep (60% van de actieve populatie) loopt dat zelfs op tot meer dan 9 uur. Dat blijkt uit een studie van Partena Ziekenfonds in samenwerking met Profacts. Fulltime zitten is nefast voor onze gezondheid- zelfs als men daarna nog gaat sporten. Volgend op het onderzoek lanceert Partena Ziekenfonds ikziejewelzitten.be, een grootschalige bewustmakingscampagne. Want minder zitten, is makkelijker dan je denkt.

Partena Ziekenfonds lanceert Medicalia

25 april 2017

Partena Ziekenfonds lanceert Medicalia. Deze verzekering is een extra vangnet voor klanten die medische zorgen hebben buiten een ziekenhuisopname. Medicalia biedt een terugbetaling voor kosten die niet of onvoldoende gedekt zijn in de wettelijke ziekteverzekering zoals psychologie, osteopathie en logopedie. Met Medicalia kan je jaarlijks tot 1.500 euro terugkrijgen voor medische kosten.

Tapijten gevaarlijker dan auto

18 april 2017

Een op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Een aantal dat waarschijnlijk nog hoger ligt aangezien heel wat valincidenten niet worden gemeld, bijvoorbeeld uit angst om opgenomen te worden in een woonzorgcentrum. Volgens Isabel Scheerlinck, ergotherapeut bij Partena Ziekenfonds is dit een onderschat probleem: “Tijdens de week van de valpreventie, van 24 tot en met 30 april, willen we niet enkel de valproblematiek bij ouderen aankaarten; we willen ook aanbevelingen delen om woningen ‘val-vrij’ te maken. Een van de grootste boosdoeners zijn tapijten waarbij opkrullende hoeken het struikelblok bij uitstek zijn. Enkele kleine aanpassingen kunnen een wereld van verschil betekenen voor thuiswonende ouderen.”

Geneesmiddelen 150 miljoen besparingen mogelijk

28 februari 2017

Wat als… we geneesmiddelen waarvoor een alternatief bestaat, zouden vervangen door generieken of kopieën? Het zou de sociale zekerheid een besparing van 150 miljoen euro kunnen opleveren. Voor de patiënten gaat het om 55 miljoen. Een aanzienlijk budget dat zou kunnen dienen voor de terugbetaling van (vaak erg dure) innoverende  geneesmiddelen. Een nieuwe studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen toont aan dat het aantal voorschriften voor generische geneesmiddelen en kopieën stijgt in België, maar niet genoeg om de vergelijking met onze buurlanden te doorstaan. 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena