Press room

Ouders kunnen voortaan kinderen en pakjes droppen en afhalen

Op maandag 3 september 2018 opent Partena Kinderopvang een gloednieuw kinderdagverblijf in het centrum van Leuven. Het kinderdagverblijf zal opvang bieden voor 75 kinderen van 0 tot 3 jaar. 

Met 33 kinderdagverblijven en 85 onthaalouders in Vlaanderen beschikt Partena vandaag over heel veel expertise op het vlak van kinderopvang.

We brengen ons kinderdagverblijf in Kessel-Lo over naar de nieuwe site”, aldus Filip Standaert, manager van Partena Kinderopvang. “Het kinderdagverblijf ‘Lieverleuk’ ligt in het hart van de stadswijk Tweewaters aan de Vaartkom in Leuven, in de nieuwe gebouwen Ark en Twist, een fantastische locatie. Naast de jarenlange ervaring, de kwaliteitsgarantie en de pedagogisch geschoolde begeleiders is ook de goede bereikbaarheid een grote troef van de opvang.”

Van het nieuwe kinderdagverblijf worden vier leefgroepen ondergebracht in de Ark en één in de naastgelegen ruimte van de sokkel van de Twist. De kribbe beschikt over een ruime en rustige privéspeeltuin. Het kinderdagverblijf zal elke werkdag open zijn van 7 tot 18 uur. De dagprijs wordt berekend volgens het gezamenlijk inkomen van de ouders.

Werken in kleine verticale groepen volgens het ritme van het kind, zorgt ervoor dat elk kind de beste zorg krijgt en zich goed thuisvoelt in de opvang”, aldus Filip Standaert.

Projectontwikkelaar Ertzberg beschreef in 2006 al de huisvesting van een kribbe in het visieboek van de Stadswijk Tweewaters als een unieke wisselwerking van lokale gezinsondersteunende functies die de kwaliteit van het leven in de Vaartkom ondersteunen.  In en rondom de Balk van Beel bevinden zich al diverse functies in de ‘witte sector’, zoals een dokterspraktijk, een apotheek, een medische shop en een schoonheidsspecialist. In de Ark is ook een vernieuwend woon- en welzijnsconcept geopend.  De lokale uitbater zal er, met een nieuwe benadering van wonen voor 65-plussers, de eerste assistentiewoningen in centrum Leuven uitbaten.  Ook die bewoners geven dynamiek aan de sociale interactie met de stadswijk en met de kinderkribbe in het bijzonder. 

Verrassende primeur

Het kinderdagverblijf ‘Lieverleuk’ pakt van bij aanvang ook uit met een primeur voor de ouders. Terwijl ze hun kinderen brengen of afhalen, kunnen ouders in het kinderdagverblijf meteen ook hun onlinebestellingen en boodschappen meenemen. Partena beschikt in het kinderdagverblijf over een Bringme Box, waarvan zowel medewerkers van de kinderkribbe als ouders gebruik kunnen maken. Dankzij zo’n slimme box kunnen ouders heel eenvoudig hun (online) privébestellingen van over de hele wereld, via welke webshop ook, snel en discreet laten leveren in het kinderdagverblijf. Doordat ze hun pakjes samen met hun kindjes oppikken, hoeven ze geen extra inspanningen te leveren of bijkomende kilometers af te leggen. Het koerierbedrijf dat de pakjes levert, vermijdt individuele ritten op het thuisadres en eventueel tweede of derde aanbiedingen van het zelfde pakje. Voor zowel leverancier als klant betekent de Bringme Box tijdwinst en efficiëntiewinst. Door pakjes op een centraal punt te laten leveren en afhalen reduceren de gebruikers ook de CO2-uitstoot. En als ouders een pakje willen terugsturen, hoeven ze daarvoor niet langer speciaal naar de post. Ze brengen hun retourzendingen eenvoudigweg mee naar de Bringme Box in de Leuvense kinderkribbe. Ook voor bestellingen en leveringen bij lokale handelaars kan de box eenvoudig worden ingeschakeld. Zo draagt de nieuwe Partena Kinderkribbe meteen haar steentje bij tot de doelstelling van Leuven Klimaatneutraal 2030. Met oog voor de samenleving van morgen, die vandaag wordt grootgebracht in de nieuwe Leuvense kinderkribbe.

Over Helan

Helan is ontstaan uit OZ Groep en Partena Ziekenfonds, Kinderopvang en Hulp in huis. De fusie van beide bedrijven zal rond zijn op 1 januari 2022. Zo’n 5.000 werknemers werken voor de groep, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. 

Bij Helan Huishoudhulp werken meer dan 3.600 huishoudhulpen met dienstencheques. Het bedrijf telt zo’n 30.000 klanten en situeert zich daarmee in de top tien van Vlaamse dienstenchequebedrijven. 

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen en biedt eveneens betaalbare tand- en hospitalisatieverzekeringen aan. 

Helan Kinderopvang heeft 51 kinderdagverblijven en 90 onthaalouders onder zijn hoede, en vangt meer dan 2000 kinderen op. 

Helan Thuiszorg en Helan Kraamzorg bieden zorg thuis voor wie ziek, ouder of revaliderend is.

Ook Heyo, een fusie van Idee Kids en Kriebels en Kuren van OZ, behoort tot de Helan-groep. Heyo biedt jaarlijks aan zo’n 36.000 deelnemers overal in Vlaanderen kampen met en zonder overnachting aan. Het kan daarvoor beroep doen op 3.500 monitoren

Contacteer ons

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena