Press room

Onafhankelijke ziekenfondsen Partena en Securex gaan samen vanaf 1 januari

Vanaf 1 januari 2017 sluit de ziekenfondstak van de groep Securex aan bij Partena Ziekenfonds, Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel. Voor de activiteiten in Franstalig Brussel en Wallonië bundelt Securex de krachten met zusterbedrijf Partenamut. Door deze fusie willen de ziekenfondsen inspelen op de groeiende uitdagingen en de toegenomen regionalisering van het gezondheidsbeleid. 

GENT‐ De fusie die een jaar geleden werd aangekondigd is vanaf 1 januari 2017 een feit. Concreet zullen op 1 januari 2017 alle activiteiten van het Onafhankelijk Ziekenfonds Securex worden geïntegreerd in Partena Onafhankelijk Ziekenfonds. De naam Onafhankelijk Ziekenfonds Securex houdt op te bestaan. Voor de ongeveer 50.000 klanten van Onafhankelijk Ziekenfonds Securex blijft de service gegarandeerd: hun volledige ziekenfondsdossier, uitbetaling van uitkeringen, en eventuele extra verzekeringen verhuizen mee. Zo’n veertigtal werknemers maken ook de overstap; het merendeel van hen is al enkele weken aan de slag bij Partena.

Deze alliantie van onafhankelijke ziekenfondsen is er gekomen met het oog op een duurzame toekomst: “De ziekenfondssector krijgt stevige budgettaire uitdagingen. Er komen minder middelen vanuit de overheid, niettegenstaande er steeds meer taken en verantwoordelijkheden bijkomen. De maatschappij en overheid willen een duurzaam en vereenvoudigd ziekenfonds dat focust op een vlotte en proactieve service, toegankelijke informatieverlening en een professioneel preventiebeleid. Dit vraagt om investeringen en schaalvergroting van alle ziekenfondsen”, zegt Stefaan Lauwers, bestuurder-directeur van Partena Ziekenfonds.  “Deze fusie laat ons toe om nog beter te kunnen inspelen op deze noden.” 

Noot voor de redactie   

Deze nieuwe alliantie heeft enkel betrekking op de ziekenfondsen en opereert onafhankelijk van de andere entiteiten van de Groep Securex en van de Groep Partena Professional.

Over Partena

Partena Ziekenfonds biedt samen met Partena Kinderopvang en Partena Hulp in huis een kwalitatieve dienstverlening aan op het vlak van gezondheid en persoonlijk comfort.

  • Partena Ziekenfonds is een onafhankelijke ziekenfonds. Het bedient 462.000 klanten met 500 medewerkers in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel. Naast het zorgen voor de terugbetaling van medische kosten en de uitbetaling van een vervangingsinkomen bij werkonbekwaamheid, is Partena ook gespecialiseerd in hospitalisatie- en tandzorgverzekeringen en een verzekering voor medische kosten. Het ziekenfonds wil bovendien het grote publiek informeren en sensibiliseren omtrent gezondheid. Samen met zusterziekenfonds Partenamut (voor Wallonië en Franstalig Brussel) is Partena Ziekenfonds het grootste onafhankelijke ziekenfonds. 
  • Partena Kinderopvang is één van de grootste spelers in Vlaanderen: meer dan 1.000 baby’s en peuters tot drie jaar vinden een tweede thuis in de 34 Partena kinderdagverblijven of via de 90 Partena onthaalouders. In de kinderdagverblijven werken zo’n 135 kind begeleiders. 
  • Bij Partena Hulp in huis bieden, met behulp van dienstencheques, ruim 2.140 personeelsleden poets- en strijkhulp aan 14.350 klanten. Hulp in huis biedt ook gezinszorg en kraamzorg aan.

Contacteer ons

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena