Press room

Een innovatief personenalarm voor dementiepatiënten

Zorgondernemer Zembro heeft zijn personenalarm voor actieve senioren- in de vorm van een horloge- uitgebreid met enkele features voor ouderen met geheugenproblemen zoals dementie. De Zembro Plus wordt vandaag gelanceerd. Dit polshorloge heeft naast een noodknop, en een 24/7 assistentie ook een dwaalalarm en een slot dat enkel met hulp kan geopend worden. Zembro Plus is in Vlaanderen exclusief verkrijgbaar bij Partena Ziekenfonds. 

Op vraag van de sector

Signalen uit de sector en gerichte vragen van mantelzorgers en zorginstellingen deden zorgondernemer Zembro eind 2016 besluiten zijn personenalarm voor actieve senioren uit te breiden voor ouderen met geheugenproblemen, zoals dementie. Dat resulteerde in de Zembro Plus, een versie met een dwaalalarm en een slot dat de drager alleen met hulp kan openen.

Het oorspronkelijke Zembro-horloge, dat al sinds 2015 verkrijgbaar is, is ontwikkeld als ruggensteun voor de actieve senior. De moderne senior blijft steeds langer mobiel en fit en wordt tevens van overheidswege gestimuleerd zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Beide trends veronderstellen een grote mate van zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Het is niet ondenkbaar dat de senior een val maakt en hulp moet inroepen. Met deze problematiek in gedachten bracht Zembro een oplossing op de markt bestaande uit een waterdicht horloge, een app voor de contactpersonen en een 24/7-service. De combinatie zorgt ervoor dat het mobiel personenalarm nu ten allen tijde en overal paraat staat voor het kwetsbare individu.

Zembro Plus voor dementerenden

Nu is Zembro klaar voor een zwaardere zorgvraag. Het aantal mensen met dementie blijft stijgen. Om hierbij hulp te bieden, brengt Zembro een versie op de markt voor ouderen met beginnende
geheugenproblemen en hun mantelzorgers. CEO Johan De Geyter licht toe : “De Zembro Plus is voorzien van een speciaal ontwikkelde sluiting die alleen met behulp van een tweede persoon geopend kan worden. Daarmee voorkomt Zembro dat de dementerende senior het horloge zelf uitdoet. Om ook binnenshuis de plaatsbepaling van de drager te optimaliseren, kan de Zembro Plus gekoppeld worden aan Zembro bakens die in het huis of in de zorginstelling van de gebruiker geplaatst kunnen worden. Ook is de Plus-versie voorzien van een dwaalalarm op basis van geofencing: het device bakent een geografisch gebied virtueel af door middel van GPS. Concreet houdt dit in dat familie/vrienden en zorgverstrekkers in de Zembro-app een zone kunnen instellen waarbinnen de senior zich veilig kan begeven. Wanneer de senior die zone verlaat, krijgen de helpende contacten via de app een alarm. Ze kunnen dan de locatie van de senior in de app bekijken en naar de senior bellen.” In het Zembro Plus pakket zit een professionele alarmservice die 24/7 bereikbaar is. 

Annemie Van Hijfte, referentiepersoon Dementie bij Partena zegt over Zembro Plus: “Onze maatschappelijke werkers zijn opgeleid om mensen met dementie en hun mantelzorgers een respectvolle begeleiding te bieden. We willen hen helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. De patiënten moet vooral verder deelnemen aan sociale activiteiten, regelmatig van de buitenlucht genieten, wandelen, fietsen en dansen. De Zembro Plus zorgt er nu voor dat dit in gemoedsrust kan gebeuren. Wanneer er desoriëntatie optreedt, kan er nu altijd en overal hulp worden ingeroepen."

Verhuur via Partena Ziekenfonds

Het Zembro Plus-horloge kan je huren. In België is dat via de ziekenfondsen Partena Ziekenfonds (Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel) en Partenamut (Wallonië en Franstalig Brussel). Wie interesse heeft in verhuur, kan zich richten tot de klantendienst of het dichtsbijzijnde kantoor.

www.zembro.com 

Over Partena

Partena Ziekenfonds biedt samen met Partena Kinderopvang en Partena Hulp in huis een kwalitatieve dienstverlening aan op het vlak van gezondheid en persoonlijk comfort.

  • Partena Ziekenfonds is een onafhankelijke ziekenfonds. Het bedient 462.000 klanten met 500 medewerkers in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel. Naast het zorgen voor de terugbetaling van medische kosten en de uitbetaling van een vervangingsinkomen bij werkonbekwaamheid, is Partena ook gespecialiseerd in hospitalisatie- en tandzorgverzekeringen en een verzekering voor medische kosten. Het ziekenfonds wil bovendien het grote publiek informeren en sensibiliseren omtrent gezondheid. Samen met zusterziekenfonds Partenamut (voor Wallonië en Franstalig Brussel) is Partena Ziekenfonds het grootste onafhankelijke ziekenfonds. 
  • Partena Kinderopvang is één van de grootste spelers in Vlaanderen: meer dan 1.000 baby’s en peuters tot drie jaar vinden een tweede thuis in de 34 Partena kinderdagverblijven of via de 90 Partena onthaalouders. In de kinderdagverblijven werken zo’n 135 kind begeleiders. 
  • Bij Partena Hulp in huis bieden, met behulp van dienstencheques, ruim 2.140 personeelsleden poets- en strijkhulp aan 14.350 klanten. Hulp in huis biedt ook gezinszorg en kraamzorg aan.

Contacteer ons

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena