Press room

42 nieuwe opvangplaatsen in Tervuren

OCMW Tervuren en Partena Kinderopvang openen vanaf 1 december 2017 de deuren van een nieuw kinderdagverblijf: Tovereik. Zo komen er op termijn 42 opvangplaatsen bij in de gemeente. 

Partena Kinderopvang, één van de grootste private aanbieders van kinderopvang in Vlaanderen, werd door de OCMW-raad aangeduid en opent vanaf 1 december 2017 een nieuw kinderdagverblijf op de zorgsite in de rustige en groene omgeving langs de Jezus Eiklaan.

Kinderdagverblijf op gelijkvloers woonzorgcentrum

Bij de bouw van de nieuwe vleugel van WZC Zoniën werd op de gelijkvloerse verdieping een kinderdagverblijf van circa 445 m² ingericht.

Partena als externe uitbater

Vijf uitbaters van kinderopvang hebben een dossier ingediend voor de projectoproep die het OCMW lanceerde om een externe uitbater te vinden. Met deze opstart heeft Partena Kinderopvang voortaan 33 kinderdagverblijven en 85 onthaalouders onder zijn hoede.

Start met 24 plaatsen

In totaal zijn er 42 plaatsen voorzien, maar Tovereik opent met 24 plaatsen om later door te groeien naar een maximale bezetting.

Vaste dagprijs

Tovereik start als zelfstandig opvanginitiatief met een vaste dagprijs van 28 euro. Op termijn wordt gestreefd naar subsidies die toelaten om een dagprijs te vragen die afhankelijk is van het inkomen van de ouders.

Pedagogische aanpak overtuigend

“In functie van de verdere uitbreiding en versterking van onze aanwezigheid in de provincie Vlaams-Brabant leek dit dossier een zeer mooie opportuniteit. Bovendien kan de opvang gebeuren in gloednieuwe infrastructuur en stond het OCMW-bestuur open voor onze pedagogische aanpak. Onze sterke waarden en visie rond kinderopvang hebben hen overtuigd.” zegt Filip Standaert, manager van Partena Kinderopvang.

Ondersteuning Partena geeft meer ruimte voor echte kinderbegeleiding

“Voor Partena betekent deze groei dat we schaalvoordelen verder positief kunnen benutten. Zo hebben wij bijvoorbeeld fulltime medewerkers in dienst die zich bekommeren om ons pedagogisch project, en die kunnen waken over kwaliteit, administratie en regelgeving. Ons personeel kan ook flexibel worden ingezet en mogelijke afwezigheden opvangen. Dat betekent dat begeleiders zich 100% kunnen focussen op de kinderen,” legt Filip Standaert uit.

Uitbreiding kinderopvangplaatsen in Tervuren

Door deze samenwerking kan het OCMW Tervuren op het grondgebied van onze gemeente een substantiële uitbreiding van het aantal kinderopvangplaatsen realiseren, wat de zoektocht naar opvang voor vele jonge gezinnen gemakkelijker moet maken”, stelt OCMW-voorzitter Bert Vanoost (Groen+) met voldoening vast.

Voorrangscriteria

Partena werkt, op onze vraag een beleid uit dat voorrang zal geven aan inwoners van Tervuren, cliënten van het OCMW en personeelsleden van de gemeentelijke instellingen. Met nabije kinderopvang willen we de job van verzorgende in het woonzorgcentrum aantrekkelijker maken”, vult raadslid Karina Van Hal (CD&V) aan.

Het OCMW-bestuur van Tervuren heeft voor Partena Kinderopvang gekozen omwille van de kwalitatieve opvang die zij kunnen bieden en dit binnen het budget dat wij hiervoor, in afwachting van subsidies, hebben voorzien”, zegt Raadslid Geert Goossens (N-VA).

Over Partena

Partena Ziekenfonds biedt samen met Partena Kinderopvang en Partena Hulp in huis een kwalitatieve dienstverlening aan op het vlak van gezondheid en persoonlijk comfort.

  • Partena Ziekenfonds is een onafhankelijke ziekenfonds. Het bedient 462.000 klanten met 500 medewerkers in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel. Naast het zorgen voor de terugbetaling van medische kosten en de uitbetaling van een vervangingsinkomen bij werkonbekwaamheid, is Partena ook gespecialiseerd in hospitalisatie- en tandzorgverzekeringen en een verzekering voor medische kosten. Het ziekenfonds wil bovendien het grote publiek informeren en sensibiliseren omtrent gezondheid. Samen met zusterziekenfonds Partenamut (voor Wallonië en Franstalig Brussel) is Partena Ziekenfonds het grootste onafhankelijke ziekenfonds. 
  • Partena Kinderopvang is één van de grootste spelers in Vlaanderen: meer dan 1.000 baby’s en peuters tot drie jaar vinden een tweede thuis in de 34 Partena kinderdagverblijven of via de 90 Partena onthaalouders. In de kinderdagverblijven werken zo’n 135 kind begeleiders. 
  • Bij Partena Hulp in huis bieden, met behulp van dienstencheques, ruim 2.140 personeelsleden poets- en strijkhulp aan 14.350 klanten. Hulp in huis biedt ook gezinszorg en kraamzorg aan.

Contacteer ons

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena