Vind een zorgverstrekker in je buurt

Zorgverstrekker opzoeken

Ben je op zoek naar een zorgverstrekker in je buurt? Hou er rekening mee dat je arts supplementen kan aanrekenen. Kijk vooraf best na of je zorgverstrekker geconventioneerd is of niet.

Als je arts geconventioneerd is, ben je er zeker van dat je de officiële tarieven betaalt, zonder supplementen. Hij/zij aanvaardt het tarievenakkoord met de ziekenfondsen en rekent de officiële tarieven aan die in deze overeenkomst zijn vastgelegd.

Als je arts gedeeltelijk geconventioneerd is, rekent hij/zij enkel op bepaalde tijdstippen en/of bepaalde plaatsen het officieel tarief aan. Een arts kan bv. geconventioneerd zijn voor zijn consultaties in een polikliniek, en niet-geconventioneerd voor de consultaties in zijn privé-kabinet.

Een niet-geconventioneerd zorgverlener aanvaardt het akkoord met de ziekenfondsen niet en bepaalt vrij zijn of haar ereloon.

Is je arts geconventioneerd?

Met de tool op de website van het RIZIV zoek je een zorgverstrekker op, onder meer op basis van zijn/haar naam, gemeente of discipline:

  • Geef je zoektermen in
  • Houd je cursor boven het wieltje naast het RIZIV-nummer van je zorgverstrekker om te zien of je hij/zij geconventioneerd is.

Tip: Voor een optimale werking van de tool kies je best de browsers Chrome of Firefox.

Het RIZIV is verantwoordelijk voor de updates van de gegevens in de tool.

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena