Nieuws Ziek
20 mei 2021

deel

Aangepaste bankmededeling beschermt jouw gegevens

In de digitale wereld wordt het delen van gegevens steeds complexer. Ook met je bank. Om te vermijden dat gevoelige medische informatie in de database van je bank terecht komt, worden onze mededelingen bij terugbetalingen vanaf 31/5/2021 aangepast.

Jouw zorgverstrekker wordt niet meer vermeld

Tot nu toe werd de naam van je arts of zorgverstrekker vermeld in de mededeling van een terugbetaling. Op die manier zag je in een oogopslag om welke betaling het ging. Maar omdat die informatie voortaan als ‘medisch gevoelig’ beschouwd wordt, zal ze vanaf 31/5/2021 niet meer in je bankmededelingen vermeld staan.

Een beslissing conform de Europese wetgeving

De aanpassing komt er naar aanleiding van een wijziging in de General Data Protection Regulation (GDPR). Dat is de Europese wetgeving die de bescherming van persoonlijke gegevens regelt. Meer informatie hierover vind je op belgium.be.

Details van je terugbetalingen vind je altijd in MijnPartena

De naam van de zorgverstrekker verdwijnt enkel op je bankafschriften. Je kunt alle details van je terugbetaling wel altijd bekijken in MijnPartena, het online kantoor van je ziekenfonds. Daar kun je een gedetailleerd overzicht vinden van je terugbetalingen. Ga daarvoor naar ‘Terugbetalingen’. Of download een overzicht in pdf via ‘Overzicht terugbetalingen maken’.  

Lees ook

Een hospitalisatieverzekering die compleet is

Een bevalling, een operatie, dagopnames voor zoon of dochter… 1 op 2 Vlamingen kreeg de laatste 2 jaar te maken met een ziekenhuisopname. En de kosten voor zo’n hospitalisatie lopen snel hoog op. Je bent dus maar beter goed verzekerd. Hospitalia Medium via Partena Ziekenfonds biedt een goede prijs-kwaliteit en zorgt dat je gerust kunt zijn. Dat ondervonden ook Evi, Sigrid en Sarah. Lees hier hun verhaal.

Hospitalisatieverzekering kiezen: waarop moet je letten

Een ziekenhuisopname kost veel geld en ook de kosten voor en na je opname kunnen hoog oplopen. Je bent dus maar beter goed verzekerd als je in het ziekenhuis belandt voor een operatie, bevalling of een behandeling bij ziekte. De nieuwe Hospitalia Medium via Partena Ziekenfonds verzekert je optimaal tijdens je opname, maar beschermt je ook tegen hoge kosten als je medische zorg nodig hebt voor en na je opname. En dat voor een heel betaalbare prijs.

Extra zorg voor en na je opname

Wist je dat 1 op de 3 Vlamingen de jongste 2 jaar te maken kreeg met een ziekenhuisopname? Met Hospitalia Medium ben je alvast betaalbaar verzekerd bij een operatie, een bevalling of een infectie. En na je opname kun je op extra hulp rekenen via het dienstenpakket Hospitalia Assist. Een goede zaak!