Nieuws Ziek
19 december 2017

deel

Wat als voeding slecht smaakt door kanker

Voeding met een metaalsmaak, zonder smaak, of met een te sterke smaak: maar liefst 8 op de 10 kankerpatiënten krijgen te maken met smaakveranderingen. Gelukkig vallen die vaak aan te pakken. Daarom ontwikkelde Stichting tegen Kanker een tool met tips en recepten op maat. 

Tips & tricks

Stel dat je misselijk werd kort nadat je de laatste keer je lievelingsgerecht at. Vele kankerpatiënten voelen een afkeer tegenover sommige voeding door de smaakveranderingen ten gevolge van hun ziekte en/of behandeling. Daarom heeft Stichting tegen Kanker een tool ontwikkeld met vele tips & tricks. Zowel algemene adviezen als specifieke tips op maat van de manier waarop de smaak veranderd is. Smaakt alles bijvoorbeeld zuur of eerder bitter? Gaat het om één bepaald voedingsmiddel? Smaakt alles te sterk of net te slap?

Recepten

Stichting tegen Kanker pakt niet enkel uit met een karrenvracht aan tips, maar ook met de nodige recepten om weer met plezier te kunnen eten. Wat dacht je van vegetarische groentecakejes of zalm- en hamwraps? Op www.kanker.be/smaak vind je inspiratie en heel wat informatie.
 

Artikel tags:

Lees ook

06 februari 2020

Hogere overlevingskansen voor mensen met huidkanker

Dankzij de nieuwste generatie immunotherapie zijn de overlevingskansen van mensen met huidkanker meer dan verdubbeld. Sinds midden 2016 bestaat er in België een terugbetaling voor deze medicatie voor de behandeling van huidkanker.
06 februari 2020

Borstkanker? Laat je behandelen in een erkende borstkliniek

Kreeg je de diagnose van borstkanker? Laat je dan behandelen in een erkende borstkliniek. Zo ben je zeker dat je een kwaliteitsvolle behandeling krijgt. Bovendien kom je mogelijk ook in aanmerking voor de terugbetaling van een test om te kijken of je baat hebt bij chemotherapie of niet.