NieuwsZiek
19 december 2017

deel

Wat als voeding slecht smaakt door kanker

Voeding met een metaalsmaak, zonder smaak, of met een te sterke smaak: maar liefst 8 op de 10 kankerpatiënten krijgen te maken met smaakveranderingen. Gelukkig vallen die vaak aan te pakken. Daarom ontwikkelde Stichting tegen Kanker een tool met tips en recepten op maat. 

Tips & tricks

Stel dat je misselijk werd kort nadat je de laatste keer je lievelingsgerecht at. Vele kankerpatiënten voelen een afkeer tegenover sommige voeding door de smaakveranderingen ten gevolge van hun ziekte en/of behandeling. Daarom heeft Stichting tegen Kanker een tool ontwikkeld met vele tips & tricks. Zowel algemene adviezen als specifieke tips op maat van de manier waarop de smaak veranderd is. Smaakt alles bijvoorbeeld zuur of eerder bitter? Gaat het om één bepaald voedingsmiddel? Smaakt alles te sterk of net te slap?

Recepten

Stichting tegen Kanker pakt niet enkel uit met een karrenvracht aan tips, maar ook met de nodige recepten om weer met plezier te kunnen eten. Wat dacht je van vegetarische groentecakejes of zalm- en hamwraps? Op www.kanker.be/smaak vind je inspiratie en heel wat informatie.
 

Lees ook

Het verhaal van Pilar

Via grootvaders kant is Pilar drager van een BRCA2-genmutatie. Een erfelijk foutje dat borstkanker veroorzaakt. Alle vrouwen in haar familie ontwikkelden de ziekte. Pilar had zelf ook 91% kans om op jonge leeftijd ziek te worden.