NieuwsZiek
19 december 2017

deel

Wat als voeding slecht smaakt door kanker

Voeding met een metaalsmaak, zonder smaak, of met een te sterke smaak: maar liefst 8 op de 10 kankerpatiënten krijgen te maken met smaakveranderingen. Gelukkig vallen die vaak aan te pakken. Daarom ontwikkelde Stichting tegen Kanker een tool met tips en recepten op maat. 

Tips & tricks

Stel dat je misselijk werd kort nadat je de laatste keer je lievelingsgerecht at. Vele kankerpatiënten voelen een afkeer tegenover sommige voeding door de smaakveranderingen ten gevolge van hun ziekte en/of behandeling. Daarom heeft Stichting tegen Kanker een tool ontwikkeld met vele tips & tricks. Zowel algemene adviezen als specifieke tips op maat van de manier waarop de smaak veranderd is. Smaakt alles bijvoorbeeld zuur of eerder bitter? Gaat het om één bepaald voedingsmiddel? Smaakt alles te sterk of net te slap?

Recepten

Stichting tegen Kanker pakt niet enkel uit met een karrenvracht aan tips, maar ook met de nodige recepten om weer met plezier te kunnen eten. Wat dacht je van vegetarische groentecakejes of zalm- en hamwraps? Op www.kanker.be/smaak vind je inspiratie en heel wat informatie.
 

Lees ook

17 januari 2020

Hoe van baarmoederhalskanker een zeldzame ziekte maken

Wereldwijd kregen in 2018 570.000 vrouwen baarmoederhalskanker. In België krijgt bijna 1 % van de vrouwen de ziekte voor haar 75ste. Sciensano brengt in een nieuwe studie baarmoederhalskanker in kaart én vraagt om een uniform preventieprogramma in heel het land.
16 december 2019

Aantal jonge vrouwen met borstkanker met 10% gedaald

In vergelijking met 10 jaar geleden krijgen 10% minder vrouwen onder de 50 jaar de diagnose van borstkanker. Dat blijkt uit recente cijfers van de Stichting Kankerregister. Borstkanker blijft wel de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen.