Wat als de hospitalisatieverzekering van je werkgever stopt?

De wettelijke ziekteverzekering betaalt steeds minder terug. Een hospitalisatieverzekering is dan ook geen overbodige luxe. Een collectieve hospitalisatieverzekering via je werkgever is natuurlijk zeer praktisch, maar wat doe je als je contract (onverwacht) stopt?
Wat als de hospitalisatieverzekering van je werkgever stopt?

Een collectieve hospitalisatieverzekering

Bij het afsluiten van je arbeidscontract kan het zijn dat je enkele extralegale voordelen krijgt, zoals een collectieve hospitalisatieverzekering. Je werkgever betaalt dan je hospitalisatieverzekering. Dit is uiteraard een mooi voordeel en waarschijnlijk zet je je lopende, persoonlijke hospitalisatieverzekering dan stop. Maar wat als je niet meer werkt voor die werkgever? Ben je dan nog wel verzekerd?

Wat gebeurt er als je stopt bij je werkgever?

Als je contract bij je huidige werkgever eindigt kan je ervoor kiezen om de collectieve hospitalisatieverzekering op individuele basis voort te zetten. De kans is in dit geval groot dat de premies fors duurder zijn. Je kan ook overstappen naar een andere verzekeraar, maar dan moet je opnieuw een medische vragenlijst invullen en bestaat de kans dat je een hogere maandelijkse bijdrage moet betalen omdat je dan al wat ouder bent.

Om dit te voorkomen bieden we bij Partena de mogelijkheid om aan te sluiten bij de wachtpolis Hospitalia Continuïteit. Wil je dan op een later moment terug omschakelen naar Hospitalia, of Hospitalia Plus, dan hoef je niet opnieuw een medische vragenlijst in te vullen, en hoef je geen rekening meer te houden met een wachttijd. Ook wordt er geen bijkomende premie aangerekend. Bovendien profiteer je dankzij de wachtpolis Hospitalia Continuïteit van een aantal andere voordelen. 

Zekerheid met wachtpolis Hospitalia Continuïteit

Hospitalia Continuïteit is eigenlijk een soort van wachtpolis voor mensen met een collectieve hospitalisatieverzekering. Als deze stopgezet wordt, bijvoorbeeld wegens ontslag of pensioen, dan kun je opnieuw overschakelen naar een volwaardige hospitalisatieverzekering bij Partena Ziekenfonds.

Maandelijks betaal je een kleine bijdrage voor deze verzekering, maar zij biedt wel enkele garanties:

  • Zonder wachttijd: wil je nadat de hospitalisatieverzekering van je werkgever is stopgezet graag overschakelen naar de Hospitalia of Hospitalia Plus, dan kan dat perfect zonder wachttijd.

  • Zonder een nieuwe medische vragenlijst: als je tijdens de periode dat je aangesloten bent bij Hospitalia Continuïteit ziek wordt, kan dit niet meegerekend worden als een mogelijke beperking bij het overschakelen naar een gewone hospitalisatieverzekering.

  • Zonder leeftijdstoeslag: je maandelijkse bijdrage voor onze hospitalisatieverzekering is afhankelijk van de leeftijd die je hebt op het moment dat je je aansluit. Hoe ouder je bent, hoe hoger je bijdrage. Indien je je niet aansluit bij Hospitalia Continuïteit en je na je 46ste opnieuw een hospitalisatieverzekering wilt afsluiten, kom je in een hogere bijdragecategorie terecht. Dus: hoe eerder je intekent op je wachtpolis, hoe lager de toekomstige premie voor je individuele hospitalisatieverzekering.

Wachtpolis Hospitalia Continuïteit aanvullend op de hospitalisatieverzekering van je werkgever

Naast de bovenstaande garanties, biedt een wachtpolis ook een aantal extra voordelen. Het is mogelijk dat je bij een collectieve hospitalisatieverzekering een franchise moet betalen. Dit wil zeggen dat je per kalenderjaar bijvoorbeeld de eerste 150 euro aan opnamekosten zelf moet betalen. Indien je ook over Hospitalia Continuïteit beschikt, krijg je van deze franchise tot wel 50 euro per opnamedag terug.

Ook krijg je voor ziekenhuiskosten die niet gedekt worden door je groepsverzekering een terugbetaling van maximaal 50 euro bij een daghospitalisatie in België of bij een ziekenhuisopname in een Belgisch of buitenlands ziekenhuis.

Alles wat je moet weten over hospitalisatieverzekeringen

Zoals je hierboven las, zijn er tal van voordelen verbonden aan de wachtpolis Hospitalia Continuïteit. Twijfel je nog of heb je nog bijkomende vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? Aarzel dan niet en vraag vrijblijvend advies aan onze medewerkers. Zij helpen je graag verder.

Lees ook

Ik verwacht dat mijn hele gezin op elk moment even goed verzekerd is

Als je via je job mensen ziet die geldproblemen krijgen wegens ziekte, dan weet je dat je best goed verzekerd bent. Dankzij Hospitalia Continuïteit blijven Ilse en haar man levenslang betaalbaar verzekerd tegen ziekenhuiskosten, ook bij een jobwissel, en na hun pensioen. En hun kinderen stapten voordelig over op Hospitalia Plus als ze op eigen benen gingen staan.