De hospitalisatieverzekering: van wachttijd tot voordelen

Of het nu gaat om daghospitalisatie of langdurige opname, je kan je maar beter indekken tegen onvoorziene kosten. Ontdek hier wat de voordelen zijn van een goede hospitalisatieverzekering voor jouw gezin.
De hospitalisatieverzekering: van wachttijd tot voordelen

Waarom is een hospitalisatieverzekering nuttig? 

Of het nu je kind is dat een been breekt tijdens het ravotten of jij die een operatie moet ondergaan en een tijdje in het ziekenhuis moet verblijven: altijd gaat dit gepaard met heel wat kosten. Hoewel geneeskundige zorgen alsmaar duurder worden, betaalt de sociale zekerheid steeds minder terug. Wil jij deze onvoorziene kosten vóór zijn? Bekijk dan eens de voorwaarden van de heel betaalbare hospitalisatieverzekering via Partena Ziekenfonds. Download ook onze handige gidsover hospitalisatieverzekeringen.

Ik verwacht de rust van een eenpersoonskamer, zonder zorgen om de kosten
- Zowie -

Daarom koos Zowie voor Hospitalia Medium. Lees zijn verhaal 

Wat met de wachttijd wanneer je je aansluit bij de hospitalisatieverzekering? 

Het is belangrijk te weten dat er een algemene regel geldt waarbij een wachttijd van 6 maanden werd vastgesteld. Deze wachttijd gaat van start vanaf het begin dat jij je inschrijft voor één van onze hospitalisatieverzekeringen en ook klant bent bij het ziekenfonds. Toch zijn er enkele uitzonderingen op de regel. De wachttijd vervalt bij een ongeval of bij een overname van een gelijkaardige polis.

Ook wanneer je graag zwanger wilt worden, is het aangewezen vooraf na te denken over een aansluiting bij een hospitalisatieverzekering, wil je zorgeloos richting de verloskamer vertrekken. Wist je dat wanneer je bij onze hospitalisatieverzekering bent aangesloten, je pasgeboren baby ook meteen kan worden ingeschreven? Dit kan dan zonder wachttijd en zonder medische vragenlijst. 

Welke hospitalisatieverzekering past het beste bij jouw situatie? 

Bij Partena Ziekenfonds geven wij jou de mogelijkheid om een hospitalisatieverzekering te kiezen die het beste bij jouw persoonlijke situatie aansluit. De opmerkelijkste verschillen geven we hieronder weer. 

  • HospitaliaJouw uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering voor een betaalbare prijs. Vlotte terugbetaling van ziekenhuiskosten tot € 25.000 per jaar, én van voor- en nazorg. Instap ook na 65 jaar!
  • Hospitalia Medium: Compleet verzekerd zonder plafondbedrag, met het comfort van een eenpersoonskamer en uitgebreide voor- en nazorg. Nu met Hospitalia Assist: een innovatief dienstenpakket voor wie herstellende is.
  • Hospitalia Plus: Combineer alle voordelen van Hospitalia en Hospitalia Medium met het extra comfort van een eenpersoonskamer in bepaalde ziekenhuizen in Brussel en Wallonië, waar extra hoge ereloonsupplementen gelden. 
  • Hospitalia ContinuïteitLoopt je groepsverzekering af omdat je van werk verandert of met pensioen gaat? Via de wachtpolis Hospitalia Continuïteit van Partena Ziekenfonds sluit je probleemloos aan bij een van de 3 Hospitalia-formules. Zonder medische vragenlijst, en zonder wachttijd.
Wil je weten hoeveel jouw gezinsbijdrage bedraagt wanneer je voor één van bovenstaande hospitalisatieverzekeringen zou kiezen? Dankzij deze handige tool bereken je het maandelijks bedrag dat dit jouw gezin kost. Zo krijg je voortaan geen duizelingwekkende ziekenhuisfactuur meer toegestuurd. 

Wat zijn de voordelen van Hospitalia? 

In tegenstelling tot veel andere hospitalisatieverzekeringen heeft Hospitalia niet als doel om winst te maken. De verzekering is een onderdeel van het ziekenfonds en wil de beste zorgen bieden tegen een voordelige prijs. Heb je nog bijkomende vragen of wil je persoonlijk advies bij het kiezen van de hospitalisatieverzekering die het beste bij jou past? Aarzel dan zeker niet om één van onze klantenadviseurs te raadplegen. Dankzij deze online afsprakentool maak je makkelijk jouw afspraak.

Alles wat je moet weten over hospitalisatieverzekeringen

Heb je nog bijkomende vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? In onze gratis gids kom je er alles over te weten.

Lees ook

22 juni 2020

Gebruikt jouw huisarts al eAttest?

Minder administratieve rompslomp, een snellere terugbetaling… eAttest en eFact bieden heel wat voordelen. En niet enkel voor jou, maar ook voor je huisarts. Uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen blijkt dat ook steeds meer huisartsen overtuigd geraken van elektronisch voorschrijven. Doet jouw dokter ook al mee?

Allergieën onder de loep

Daar heb je ze weer: de berkenpollen, de kat of, nog een pak kleiner (én venijniger), de huisstofmijten! Laten ze je snotteren en niezen? Bezorgen ze je een kriebelende keel, tranende ogen of een jeukende huid? Je bent lang niet de enige... Meer en meer Belgen krijgen het aan de stok met allergieën. We zetten graag enkele feiten op een rij en bezorgen je een paar bijzondere wist-je-datjes.