De hospitalisatieverzekering: van wachttijd tot voordelen

Of het nu gaat om daghospitalisatie of langdurige opname, je kan je maar beter indekken tegen onvoorziene kosten. Ontdek hier wat de voordelen zijn van een goede hospitalisatieverzekering voor jouw gezin.
De hospitalisatieverzekering: van wachttijd tot voordelen

Waarom is een hospitalisatieverzekering nuttig? 

Of het nu je kind is dat een been breekt tijdens het ravotten of jij die een operatie moet ondergaan en een tijdje in het ziekenhuis moet verblijven: altijd gaat dit gepaard met heel wat kosten. Hoewel geneeskundige zorgen alsmaar duurder worden, betaalt de sociale zekerheid steeds minder terug. Wil jij deze onvoorziene kosten vóór zijn? Bekijk dan eens de voorwaarden van de heel betaalbare hospitalisatieverzekering via Partena Ziekenfonds. Download ook onze handige gidsover hospitalisatieverzekeringen.

De hospitalisatieverzekering van Partena Ziekenfonds is mijn steun en toeverlaat. Mijn man en zoon hebben beiden regelmatig medische hulp nodig en dan ben ik heel blij dat de kosten grotendeels terugbetaald worden om het allemaal te kunnen bolwerken
Martine

Wat met de wachttijd wanneer je je aansluit bij de hospitalisatieverzekering? 

Het is belangrijk te weten dat er een algemene regel geldt waarbij een wachttijd van 6 maanden werd vastgesteld. Deze wachttijd gaat van start vanaf het begin dat jij je inschrijft voor één van onze hospitalisatieverzekeringen en ook klant bent bij het ziekenfonds. Toch zijn er enkele uitzonderingen op de regel. De wachttijd vervalt bij een ongeval of bij een overname van een gelijkaardige polis.

Ook wanneer je graag zwanger wilt worden, is het aangewezen vooraf na te denken over een aansluiting bij een hospitalisatieverzekering, wil je zorgeloos richting de verloskamer vertrekken. Wist je dat wanneer je bij onze hospitalisatieverzekering bent aangesloten, je pasgeboren baby ook meteen kan worden ingeschreven? Dit kan dan zonder wachttijd en zonder medische vragenlijst. 

Welke hospitalisatieverzekering past het beste bij jouw situatie? 

Bij Partena Ziekenfonds geven wij jou de mogelijkheid om een hospitalisatieverzekering te kiezen die het beste bij jouw persoonlijke situatie aansluit. De opmerkelijkste verschillen geven we hieronder weer. 

 • Hospitalia 
  Dit is een stevige kostendekkende formule met een terugbetaling van het merendeel van de opnamekosten in een meerpersoonskamer. Je kunt op elke leeftijd instappen bij Hospitalia, ook wanneer je ouder bent dan 65 jaar. 
 • Hospitalia Plus 
  Dankzij Hospitalia Plus kan iedereen zich het comfort van een eenpersoonskamer en een prima verzorging voor en na de opname veroorloven. Hospitalia Plus betekent ook een waarborg in het geval van zware ziekte, zelfs zonder ziekenhuisopname. 
 • Hospitalia Continuïteit 
  Voor wie zich wil beschermen tegen de beperkingen van de groepsverzekering en verzekerd wil zijn bij verandering van werk of als je met pensioen gaat. 
Wil je weten hoeveel jouw gezinsbijdrage bedraagt wanneer je voor één van bovenstaande hospitalisatieverzekeringen zou kiezen? Dankzij deze handige tool bereken je het maandelijks bedrag dat dit jouw gezin kost. Zo krijg je voortaan geen duizelingwekkende ziekenhuisfactuur meer toegestuurd. 

Wat zijn de voordelen van Hospitalia? 

In tegenstelling tot veel andere hospitalisatieverzekeringen heeft Hospitalia niet als doel om winst te maken. De verzekering is een onderdeel van het ziekenfonds en wil de beste zorgen bieden tegen een voordelige prijs. 

Nog niet overtuigd? Hieronder sommen wij voor jou nog enkele andere voordelen op: 

 • Het hele gezin kan rekenen op de voordelen van de hospitalisatieverzekering; 
 • Snelle terugbetaling van de ziekenhuiskosten;
 • Terugbetaling van daghospitalisatie
 • Terugbetaling in het binnen- en buitenland;
 • Je kunt op elke leeftijd inschrijven voor Hospitalia. Voor Hospitalia Plus is de maximumleeftijd beperkt tot en met 65 jaar en voor Hospitalia Continuïteit is deze leeftijd beperkt tot en met 64 jaar. 
Heb je nog bijkomende vragen of wil je persoonlijk advies bij het kiezen van de hospitalisatieverzekering die het beste bij jou past? Aarzel dan zeker niet om één van onze klantenadviseurs te raadplegen. Dankzij deze online afsprakentool maak je makkelijk jouw afspraak.

Alles wat je moet weten over hospitalisatieverzekeringen

Heb je nog bijkomende vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? In onze gratis gids kom je er alles over te weten.

Lees ook

07 februari 2020

Er komen 18 MRI-scanners bij in ons land

Ook al een CT-scan laten nemen? Dat houdt nochtans bepaalde gezondheidsrisico’s in. Daarom komen er 18 nieuwe MRI-scanners over heel België. Die moeten ervoor zorgen dat iedereen tijdig het juiste onderzoek kan krijgen.