Wachtpolis Hospitalia Continuïteit: je vangnet als de hospitalisatieverzekering van je werk wegvalt

Een operatie, een bevalling, hospitalisatie bij ziekte … De kans dat je gezin met een ziekenhuisopname te maken krijgt, is groot. De kosten lopen dan al snel hoog op, dus is een hospitalisatieverzekering geen overbodige luxe. Veel mensen krijgen er eentje cadeau van het werk. Beslist interessant, ook voor je partner en/of kinderen. Maar wat als de hospitalisatieverzekering van je werkgever stopt, bijvoorbeeld bij ontslag of je pensioen?
Wachtpolis Hospitalia Continuïteit:  je vangnet als de hospitalisatieverzekering van je werk wegvalt

De wet-Verwilghen 

Om een zekere bescherming te bieden, bestaat er de wet-Verwilghen (sinds 2007). Die geeft je als werknemer het recht om bij het verlies van je collectieve hospitalisatieverzekering, om gelijk welke reden, je polis individueel voort te zetten.
 
Maar dat is niet altijd evident. Ga je bijvoorbeeld op je 65ste met pensioen en besluit je de hospitalisatieverzekering van je werkgever op individuele basis voort te zetten? Dan riskeer je peperdure premies ... Om dit te voorkomen, biedt Partena Ziekenfonds een voordelige ‘wachtpolis’: Hospitalia Continuïteit. Je bent dan zeker dat je geen medische vragenlijst hoeft in te vullen de dag dat je met pensioen gaat. Meer nog: je maandelijkse bijdrage is dezelfde als iemand die al heel zijn leven Hospitalia, Hospitala Medium, of Hospitalia Plus geniet. Je krijgt geen enkele bijpremie aangerekend, waardoor je zeer lage premies betaalt. Bovendien geniet je met Hospitalia Continuïteit nog een aantal andere voordelen.

En wat met de kinderen?

Je kroost kan tot de 25ste verjaardag onder de hospitalisatieverzekering van je werkgever vallen. Weliswaar op voorwaarde dat je kind recht heeft op kinderbijslag. Daarna biedt Partena Ziekenfonds je zoon of dochter de mogelijkheid de verzekering individueel voort te zetten, eveneens zonder vragenlijst of medische formaliteiten én zonder wachttijd. 

“Sowieso is het altijd interessant om kinderen zo vroeg mogelijk in te tekenen op Hospitalia Continuïteit. Je kunt later immers onbeperkt switchen naar Hospitalia of Hospitalia Plus. Mocht dus je kind op latere leeftijd een ernstige ziekte krijgen, baseren we ons steevast op de medische vragenlijst, destijds opgesteld bij Hospitalia Continuïteit. En die lijst zal meer dan waarschijnlijk blanco zijn, en dus een voordelige verzekering opleveren”, aldus Gert Hosselaer, management expert sales bij Partena Ziekenfonds.

Een voorbeeld 

Stel dat je een hospitalisatieverzekering hebt lopen bij je werkgever. Op je 40ste beslis je een wachtpolis (Hospitalia Continuïteit) te openen, dan kun je op je 65ste een individuele polis (Hospitalia, Hospitalia Medium of Hospitalia Plus) afsluiten, die dankzij je wachtpolis 70% goedkoper is. Hoe eerder je intekent op je wachtpolis, hoe lager de toekomstige premie voor je individuele hospitalisatieverzekering.

Een hospitalisatieverzekering beschermt je tegen hoge kosten bij een operatie, bevalling of ziekenhuisopname. Als onafhankelijk ziekenfonds en expert in gezondheidszorg is het immers ons doel niet om winst te maken, maar wel bescherming te bieden aan een voordelige prijs. Heb je nog vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? Neem dan contact met ons op en vraag vrijblijvend advies.

Lees ook

10 maart 2020

Een verpleegkundige moet voor te veel patiënten zorgen

9,4… Dat is het aantal patiënten waarvoor één verpleegkundige gemiddeld moet zorgen in het ziekenhuis. En dat terwijl de internationale norm 8 patiënten bedraagt, anders komt de zorgkwaliteit in het gedrang. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).