NieuwsZiek
05 juli 2019

deel

Waar ligt welk soort ziekenhuis in ons land?

Op zoek naar een ziekenhuis in jouw regio? De FOD Volksgezondheid pakt uit met een handige, interactieve kaart met alle Belgische ziekenhuizen. 

Dynamisch overzicht

Waar liggen de algemene ziekenhuizen in jouw regio? En waar vind je de acute en psychiatrische ziekenhuizen? Het is niet altijd makkelijk om tussen de bomen het bos te blijven zien. Daarom biedt de FOD Volksgezondheid een gedetailleerde, gebruiksvriendelijke kaart aan, waarop je de verschillende soorten ziekenhuizen in ons land in een handomdraai terugvindt. 

Nog meer gegevens in de toekomst

Op de kaart kom je niet alleen te weten om welk soort ziekenhuis het gaat, wat het exacte adres is, enz. Op dezelfde pagina vind je ook terug welke diensten een ziekenhuis aanbiedt, of het een toestel voor medische beeldvorming heeft, … In de toekomst komt er ook nog een kaart met de locatie van alle spoedgevallendiensten in ons land en een interactief overzicht van alle zorgprogramma’s en ziekenhuisfuncties. 

Meer info

Neem een kijkje op de site van de FOD Volksgezondheid.


Lees ook

Ik verwacht dat mijn hele gezin op elk moment even goed verzekerd is

Als je via je job mensen ziet die geldproblemen krijgen wegens ziekte, dan weet je dat je best goed verzekerd bent. Dankzij Hospitalia Continuïteit blijven Ilse en haar man levenslang betaalbaar verzekerd tegen ziekenhuiskosten, ook bij een jobwissel, en na hun pensioen. En hun kinderen stapten voordelig over op Hospitalia Plus als ze op eigen benen gingen staan.