NieuwsZiek
05 juli 2019

deel

Waar ligt welk soort ziekenhuis in ons land?

Op zoek naar een ziekenhuis in jouw regio? De FOD Volksgezondheid pakt uit met een handige, interactieve kaart met alle Belgische ziekenhuizen. 

Dynamisch overzicht

Waar liggen de algemene ziekenhuizen in jouw regio? En waar vind je de acute en psychiatrische ziekenhuizen? Het is niet altijd makkelijk om tussen de bomen het bos te blijven zien. Daarom biedt de FOD Volksgezondheid een gedetailleerde, gebruiksvriendelijke kaart aan, waarop je de verschillende soorten ziekenhuizen in ons land in een handomdraai terugvindt. 

Nog meer gegevens in de toekomst

Op de kaart kom je niet alleen te weten om welk soort ziekenhuis het gaat, wat het exacte adres is, enz. Op dezelfde pagina vind je ook terug welke diensten een ziekenhuis aanbiedt, of het een toestel voor medische beeldvorming heeft, … In de toekomst komt er ook nog een kaart met de locatie van alle spoedgevallendiensten in ons land en een interactief overzicht van alle zorgprogramma’s en ziekenhuisfuncties. 

Meer info

Neem een kijkje op de site van de FOD Volksgezondheid.


Artikel tags:

Lees ook

Een hospitalisatieverzekering die compleet is

Een bevalling, een operatie, dagopnames voor zoon of dochter… 1 op 2 Vlamingen kreeg de laatste 2 jaar te maken met een ziekenhuisopname. En de kosten voor zo’n hospitalisatie lopen snel hoog op. Je bent dus maar beter goed verzekerd. Hospitalia Medium via Partena Ziekenfonds biedt een goede prijs-kwaliteit en zorgt dat je gerust kunt zijn. Dat ondervonden ook Evi, Sigrid en Sarah. Lees hier hun verhaal.

Hospitalisatieverzekering kiezen: waarop moet je letten

Een ziekenhuisopname kost veel geld en ook de kosten voor en na je opname kunnen hoog oplopen. Je bent dus maar beter goed verzekerd als je in het ziekenhuis belandt voor een operatie, bevalling of een behandeling bij ziekte. De nieuwe Hospitalia Medium via Partena Ziekenfonds verzekert je optimaal tijdens je opname, maar beschermt je ook tegen hoge kosten als je medische zorg nodig hebt voor en na je opname. En dat voor een heel betaalbare prijs.

Extra zorg voor en na je opname

Wist je dat 1 op de 3 Vlamingen de jongste 2 jaar te maken kreeg met een ziekenhuisopname? Met Hospitalia Medium ben je alvast betaalbaar verzekerd bij een operatie, een bevalling of een infectie. En na je opname kun je op extra hulp rekenen via het dienstenpakket Hospitalia Assist. Een goede zaak!