Nieuws Ziek
23 juli 2021

deel

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan je nu ook gevaccineerd worden door je huisarts

Naast de grote vaccinatiecentra in Brussel, is er een aanbod aan gedecentraliseerde vaccinatiediensten. Dat heeft sinds 19 juli een nieuwe vorm aangenomen. Om meer mensen te bereiken, kunnen vanaf nu ook huisartsen hun patiënten vaccineren.

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) heeft er, in samenwerking met de Federatie van Brusselse Huisartsenverenigingen (FBHAV), de Fédération des Maisons Médicales (FMM) en de Brusselse Huisartsenkring (BHAK), alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat huisartsen sinds 19 juli 2021 vaccinatie kunnen aanbieden aan hun patiënten, zowel in individuele praktijken als in groepspraktijken of medische centra. De partners hopen dat deze nieuwe gedecentraliseerde vaccinatie-actie eventuele hinderpalen voor vaccinatie zal doen verdwijnen.

Vaccinatie door vertrouwenspersonen

De GGC biedt de vaccinatie zowel op een gecentraliseerde als op een gedecentraliseerde manier aan: gecentraliseerd sinds februari via haar vaccinatiecentra, en sinds eind april ook gedecentraliseerd via de mobiele teams, de lokale vaccinatieposten en de Vacci-Bussen.

Deze gedecentraliseerde vaccinatie-acties maken de vaccinatie nog toegankelijker en brengen ze nog dichter bij de Brusselaars. Zo wordt ingespeeld op de specifieke behoeften van het Brussels Gewest. Dankzij de vaccinatie via de huisarts kunnen mensen zich laten vaccineren door een vertrouwenspersoon, die alle vragen die ze eventueel nog hebben, kan beantwoorden.

Als je gevaccineerd wil worden door je huisarts, neem je best contact op met hem/haar om er zeker van te zijn dat hij/zij die medische handeling uitvoert. Huisartsen kunnen namelijk zelf kiezen of ze al dan niet vaccineren. Dit is voor hen een niet te onderschatten extra werklast.

Ga voor meer informatie over de aanpak van Covid-19 in Brussel naar coronavirus.brussels