Nieuws Ziek
10 december 2020

deel

Raadpleeg je gezondheidsgegevens online

Dankzij de site www.mijngezondheid.be krijg je online een handig overzicht van verschillende gegevens over je gezondheid. Dit online gezondheidsportaal wordt ook wel ‘Personal Health Viewer’ genoemd. 

Wat vind je er allemaal op terug? Verschillende zaken zoals: 

  • Gezondheidssamenvatting: een samenvatting van je medisch dossier bij je huisarts.
  • Rapporten en resultaten: denk bijvoorbeeld aan resultaten van onderzoeken. 
  • Medicatie: informatie over je geneesmiddelengebruik: medicatieschema, overzicht van gekregen vaccins, …
  • Diverse donaties en wilsverklaringen
  • Bevolkingsonderzoeken

Wist je dat je vanuit het portaal Mijngezondheid ook kan doorklikken naar het digitale platform van je ziekenfonds om bijvoorbeeld gegevens over terugbetalingen te raadplegen?

Je vindt er ook informatie over andere onderwerpen. Zo kan je er betrouwbare informatie over gezondheid in het algemeen raadplegen, maar ook gekeurde gezondheidsapps en nuttige contacten.

Meer info

Neem een kijkje op het portaal Mijngezondheid.

 

Artikel tags:

Lees ook

13 juli 2021

Snelle antigentests kunnen voortaan worden uitgevoerd bij de apotheker

Je wilt op reis of naar een festival gaan, maar je bent niet gevaccineerd en hebt nog niet de gelegenheid gehad om een van de twee gratis PCR-tests te laten uitvoeren? Sinds 12 juli heb je de mogelijkheid om een snelle antigentest te laten uitvoeren in een van de meer dan 1.000 apotheken in België. Hieronder vind je alle informatie. 

Wat is MS?

Heb je zelf onlangs de diagnose MS (multiple sclerose) gekregen? Of heeft iemand in jouw omgeving MS? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat MS precies is en wat je kunt verwachten. Hieronder geven we je daarom graag wat meer informatie over deze ziekte.