NieuwsZiek
10 december 2020

deel

Raadpleeg je gezondheidsgegevens online

Dankzij de site www.mijngezondheid.be krijg je online een handig overzicht van verschillende gegevens over je gezondheid. Dit online gezondheidsportaal wordt ook wel ‘Personal Health Viewer’ genoemd. 

Wat vind je er allemaal op terug? Verschillende zaken zoals: 

  • Gezondheidssamenvatting: een samenvatting van je medisch dossier bij je huisarts.
  • Rapporten en resultaten: denk bijvoorbeeld aan resultaten van onderzoeken. 
  • Medicatie: informatie over je geneesmiddelengebruik: medicatieschema, overzicht van gekregen vaccins, …
  • Diverse donaties en wilsverklaringen
  • Bevolkingsonderzoeken

Wist je dat je vanuit het portaal Mijngezondheid ook kan doorklikken naar het digitale platform van je ziekenfonds om bijvoorbeeld gegevens over terugbetalingen te raadplegen?

Je vindt er ook informatie over andere onderwerpen. Zo kan je er betrouwbare informatie over gezondheid in het algemeen raadplegen, maar ook gekeurde gezondheidsapps en nuttige contacten.

Meer info

Neem een kijkje op het portaal Mijngezondheid.

 

Artikel tags:

Lees ook

17 april 2021

Campagne: Kopzorgen Verdienen Zorg

Door de coronacrisis ondervinden we allemaal hoe belangrijk mentaal welzijn is. Daarbij mogen we de ouderen zeker niet vergeten, de bewoners van woon-zorgcentra maar ook gezonde, actieve 65-plussers.
16 april 2021

Digitale zorg zit in een stroomversnelling

Door COVID-19 is er een groter draagvlak voor digitalisering van de zorg, denk bijvoorbeeld aan consultaties op afstand en digitale opvolging. Maar in België is er nog altijd veel ruimte voor groei. E-Health Valley voorziet dan ook 20 miljoen euro om innovatieve en digitale oplossingen te ondersteunen.