NieuwsZiek
10 december 2020

deel

Raadpleeg je gezondheidsgegevens online

Dankzij de site www.mijngezondheid.be krijg je online een handig overzicht van verschillende gegevens over je gezondheid. Dit online gezondheidsportaal wordt ook wel ‘Personal Health Viewer’ genoemd. 

Wat vind je er allemaal op terug? Verschillende zaken zoals: 

  • Gezondheidssamenvatting: een samenvatting van je medisch dossier bij je huisarts.
  • Rapporten en resultaten: denk bijvoorbeeld aan resultaten van onderzoeken. 
  • Medicatie: informatie over je geneesmiddelengebruik: medicatieschema, overzicht van gekregen vaccins, …
  • Diverse donaties en wilsverklaringen
  • Bevolkingsonderzoeken

Wist je dat je vanuit het portaal Mijngezondheid ook kan doorklikken naar het digitale platform van je ziekenfonds om bijvoorbeeld gegevens over terugbetalingen te raadplegen?

Je vindt er ook informatie over andere onderwerpen. Zo kan je er betrouwbare informatie over gezondheid in het algemeen raadplegen, maar ook gekeurde gezondheidsapps en nuttige contacten.

Meer info

Neem een kijkje op het portaal Mijngezondheid.

 

Artikel tags:

Lees ook

05 januari 2021

1 op de 4 arbeidsongeschikte mensen zit thuis door psychosociale aandoening

1 op de 4 hoofddiagnoses bij de start van een arbeidsongeschiktheid betreft een psychosociale aandoening. Dat toont de nieuwste studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Uit diezelfde resultaten blijkt ook dat vooral een vrouwelijke bediende intreedt in arbeidsongeschiktheid omwille van burn-out, depressie of angststoornis.
04 januari 2021

Wanneer worden de uitkeringen betaald?

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.
08 december 2020

Gezond leven: een duwtje in de rug nodig van de overheid

Je hoort het wel vaker: je moet gezonder gaan leven en daar moet je zelf je best voor doen. Het Vlaams Instituut Gezond Leven laat in een open brief weten dat de burger duwtjes in de rug nodig heeft en dat de overheid die kan geven. Ook de Onafhankelijke Ziekenfondsen ondertekenden deze boodschap.