Partena en OZ Gezinszorg: samen sterk met onze medewerkers, klanten en vrijwilligers

Hoe gaan we bij Partena en OZ Gezinszorg om met het coronavirus? Het is een verhaal waarbij we samen met onze verzorgenden, poetshulpen, klanten én vrijwilligers elke dag opnieuw ons steentje aan bijdragen. Een golf aan initiatieven en solidariteit smelt samen met een belangrijke maatschappelijke rol. 
Partena en OZ Gezinszorg: samen sterk met onze medewerkers, klanten en vrijwilligers

Het is een moeilijke periode. Iedereen past zich aan om er het beste van te maken. Onze verzorgenden en poetshulpen hebben een belangrijke maatschappelijke rol en ondersteunende taak en zijn meer dan ooit nodig om de zorg te kunnen blijven garanderen bij zorgbehoevende mensen.

Beschermende maatregelen 

Samen met hen volgen we de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus nauwgezet op.  Niet enkel om elke dag kwaliteitsvolle zorg aan te bieden, maar ook om dit op een warme manier aan te bieden aan een kwetsbare doelgroep.

Warm hart voor onze vrijwilligers

In de voorbije weken werd duidelijk dat het niet evident is om onze medewerkers materiaal aan te bieden om zorg op de meest beschermende manier uit voeren. De verschillende overheden in dit land hebben de voorbije weken bestellingen geplaatst voor mondmaskers. Alle landen ter wereld zijn echter op zoek naar mondmaskers en andere medische beschermingsmaterialen.

coronavirus

Heel wat mensen die ons een warm hart toedragen, besloten daarom Partena en OZ Gezinszorg te helpen. Lesley, Agnieszka, Loesje, Annelies, Geertrui, Els, Sofie, Griet, Ella, Mieke, Nadine, Riet, Lesley, Agnieszka, Griet, Ella, Mieke, Nadine, Riet, Jean, Denise, Mieke, Milena, Jo, Magda, Christine, Anne, Erika, Eva, Loesje, Annelies, Els  en Sofie naaiden voor ons een hele lading aan prachtige stoffen mondmaskers, om onze medewerkers - in afwachting van de chirurgische mondmaskers - én onze klanten te beschermen. Ook I-care schoonheidszorgen en Steve, de partner van een van onze verzorgenden, kon ons even uit de nood helpen met een kleine hoeveelheid chirurgische mondmaskers. Een warm gebaar dat ons voor altijd zal bijblijven.

coronavirus

Rationeel gebruik chirurgische mondmaskers

Sinds enkele dagen is er voor Partena en OZ Gezinszorg een lading aan chrirurgische mondmaskers ter beschikking gesteld. We springen bij Partena en OZ Gezinszorg zeer rationeel om met dit aanbod. Het is van groot belang dat de schaarse materialen ingezet worden daar waar ze het meest nodig zijn. Onze medewerkers gebruiken de stoffen mondmaskers van onze vrijwilligers voor taken waarbij er geen nabij contact met de klant nodig is. Voor verzorgende taken waarbij dit wél nodig is, uiteraard wel. Dit om onze verzorgenden én onze klanten te beschermen.

Dankuwel van onze klanten 

De inspanningen die onze medewerkers nu leveren in deze vreemde tijd, gaat ook bij onze klanten niet onopgemerkt voorbij. Lieve en oprechte woorden van dank, fijne verwelkomingsposters en soms zelfs een attentie. Het geeft onze verzorgenden en poetshulpen de steun en het duwtje in de rug die héél véél deugd doet. Samen sterk.

coronavirus

Bedankt !

Lees ook

23 november 2021

De impact van corona op het ziekenfonds

De coronacijfers blijven alsmaar stijgen. Ook als ziekenfonds voelen we de impact hiervan zeer hard. Meer en meer mensen worden ziek, waardoor onze medewerkers meer documenten moeten verwerken. Denk maar aan de terugbetaling van ziektebriefjes, het behandelen van uitkeringen en medische akkoorden. Helaas treft corona ook onze medewerkers, waardoor we met minder mensen meer werk moeten verzetten en minder telefonisch beschikbaar zijn. Je hebt misschien zelf al gemerkt dat de wachttijden oplopen als je ons belt.

We werken aan onze bereikbaarheid: de laatste maanden hebben we al 31 mensen aangeworven om onze teams te versterken en op korte termijn plannen we om nog 10 mensen aan boord te nemen. Zodat jij zo terug kunt rekenen op de service die je van ons gewend bent. We bedanken je alvast voor je begrip.

LAATSTE UPDATE: dinsdag 23 november 2021 (lees verder onder de foto)

19 november 2021

Je hebt een loopneus, bent moe, hoest. Moet je je laten testen?

De herfst en koude temperaturen luiden de terugkeer van verkoudheden in. Maar is het gewoon een zware verkoudheid of is het COVID-19? Moet je je laten testen of niet? Misschien hoef je je dokter niet te storen: voer online een evaluatie uit en krijg zo nodig een code voor een PCR-test.
17 november 2021

Ook tijdens pandemie gebruikten we te veel antibiotica

Naar aanleiding van de “World Antimicrobial Awareness Week” (Internationale week voor Verstandig gebruik van Antibiotica), wordt er wereldwijd aandacht besteed aan het belang van een correct gebruik van antibiotica, om zo resistentie te voorkomen. De Onafhankelijke Ziekenfondsen namen de evolutie van het antibioticagebruik van hun leden onder de loep. Daaruit blijkt onder meer dat het antibioticagebruik werd beïnvloed door de pandemie.