Partena en OZ Gezinszorg: samen sterk met onze medewerkers, klanten en vrijwilligers

Hoe gaan we bij Partena en OZ Gezinszorg om met het coronavirus? Het is een verhaal waarbij we samen met onze verzorgenden, poetshulpen, klanten én vrijwilligers elke dag opnieuw ons steentje aan bijdragen. Een golf aan initiatieven en solidariteit smelt samen met een belangrijke maatschappelijke rol. 
Partena en OZ Gezinszorg: samen sterk met onze medewerkers, klanten en vrijwilligers

Het is een moeilijke periode. Iedereen past zich aan om er het beste van te maken. Onze verzorgenden en poetshulpen hebben een belangrijke maatschappelijke rol en ondersteunende taak en zijn meer dan ooit nodig om de zorg te kunnen blijven garanderen bij zorgbehoevende mensen.

Beschermende maatregelen 

Samen met hen volgen we de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus nauwgezet op.  Niet enkel om elke dag kwaliteitsvolle zorg aan te bieden, maar ook om dit op een warme manier aan te bieden aan een kwetsbare doelgroep.

Warm hart voor onze vrijwilligers

In de voorbije weken werd duidelijk dat het niet evident is om onze medewerkers materiaal aan te bieden om zorg op de meest beschermende manier uit voeren. De verschillende overheden in dit land hebben de voorbije weken bestellingen geplaatst voor mondmaskers. Alle landen ter wereld zijn echter op zoek naar mondmaskers en andere medische beschermingsmaterialen.

coronavirus

Heel wat mensen die ons een warm hart toedragen, besloten daarom Partena en OZ Gezinszorg te helpen. Lesley, Agnieszka, Loesje, Annelies, Geertrui, Els, Sofie, Griet, Ella, Mieke, Nadine, Riet, Lesley, Agnieszka, Griet, Ella, Mieke, Nadine, Riet, Jean, Denise, Mieke, Milena, Jo, Magda, Christine, Anne, Erika, Eva, Loesje, Annelies, Els  en Sofie naaiden voor ons een hele lading aan prachtige stoffen mondmaskers, om onze medewerkers - in afwachting van de chirurgische mondmaskers - én onze klanten te beschermen. Ook I-care schoonheidszorgen en Steve, de partner van een van onze verzorgenden, kon ons even uit de nood helpen met een kleine hoeveelheid chirurgische mondmaskers. Een warm gebaar dat ons voor altijd zal bijblijven.

coronavirus

Rationeel gebruik chirurgische mondmaskers

Sinds enkele dagen is er voor Partena en OZ Gezinszorg een lading aan chrirurgische mondmaskers ter beschikking gesteld. We springen bij Partena en OZ Gezinszorg zeer rationeel om met dit aanbod. Het is van groot belang dat de schaarse materialen ingezet worden daar waar ze het meest nodig zijn. Onze medewerkers gebruiken de stoffen mondmaskers van onze vrijwilligers voor taken waarbij er geen nabij contact met de klant nodig is. Voor verzorgende taken waarbij dit wél nodig is, uiteraard wel. Dit om onze verzorgenden én onze klanten te beschermen.

Dankuwel van onze klanten 

De inspanningen die onze medewerkers nu leveren in deze vreemde tijd, gaat ook bij onze klanten niet onopgemerkt voorbij. Lieve en oprechte woorden van dank, fijne verwelkomingsposters en soms zelfs een attentie. Het geeft onze verzorgenden en poetshulpen de steun en het duwtje in de rug die héél véél deugd doet. Samen sterk.

coronavirus

Bedankt !

Lees ook

17 april 2021

Campagne: Kopzorgen Verdienen Zorg

Door de coronacrisis ondervinden we allemaal hoe belangrijk mentaal welzijn is. Daarbij mogen we de ouderen zeker niet vergeten, de bewoners van woon-zorgcentra maar ook gezonde, actieve 65-plussers.
16 april 2021

Digitale zorg zit in een stroomversnelling

Door COVID-19 is er een groter draagvlak voor digitalisering van de zorg, denk bijvoorbeeld aan consultaties op afstand en digitale opvolging. Maar in België is er nog altijd veel ruimte voor groei. E-Health Valley voorziet dan ook 20 miljoen euro om innovatieve en digitale oplossingen te ondersteunen.