NieuwsZiek
29 september 2017

deel

Partena betaalt Fibricheck app terug

Er bestaan al heel wat apps die je helpen om je gezondheid op te volgen. De nieuwe app Fibricheck helpt je dokter om de gezondheid van patiënten beter op te volgen. Omdat voorkomen beter is dan genezen, zorgt Partena Ziekenfonds voor een terugbetaling.
Partena betaalt Fibricheck app terug

Fibricheck wordt gebruikt om voorkamerfibrillatie zo snel mogelijk op te sporen. Voorkamerfibrillatie is de meest voorkomende hartritmestoornis, waarbij de hartslag veel te hoog is, vaak meer dan 100 slagen per minuut in rust, en waarbij het hart ook onregelmatig klopt.

Enkel op doktersvoorschrift

De app is enkel verkrijgbaar op voorschrift van de (huis)arts. Je kunt de app installeren op je smartphone en gebruiken met een login die je krijgt van je arts. De app is zeer gebruiksvriendelijk: je legt je vinger op de camera en je hartslag wordt een minuut lang gemeten. Die gegevens worden dan doorgestuurd naar een databank bij je arts.

“Dit is een voorbeeld van hoe een goed doordachte app een arts kan helpen een accurate diagnose te stellen, en de ziekenzorg betaalbaarder en toegankelijker kan maken. We ondersteunen initiatieven om e-health, arts en patiënt dichter bij elkaar te brengen,” zegt Christine Van Daele, directeur gezondheidspromotie van Partena Ziekenfonds.

20 euro terugbetaling bij Partena

Partena Ziekenfonds voorziet alvast wel een terugbetaling van 20 euro per jaar voor medische apps zoals deze Fibricheck. 

Meer info 

Lees meer over de terugbetaling van medische apps bij Partena Ziekenfonds.

Lees ook

09 oktober 2018

Fibricheck goedgekeurd door Amerikaanse FDA

De Amerikaanse FDA, de Amerikaanse waakhond voor onder meer medische toepassingen en producten, geeft Fibricheck de toestemming om op de Amerikaanse markt verkocht te worden. FibriCheck wordt daarmee ook de eerste app voor hartritmestoornissen die verkocht mag worden in de VS.