Nieuws Ziek
22 januari 2021

deel

Opvolging van je Globaal Medisch Dossier (GMD) in de medische groepspraktijken

Werkt je huisarts, die je globaal medisch dossier (GMD) beheert, binnen een groepspraktijk? Dan hebben ook de andere gemachtigde huisartsen binnen dezelfde groepspraktijk vanaf nu het recht op toegang tot je digitale medische informatie. Zo kan de continuïteit van je verzorging beter gegarandeerd worden.
Opvolging van je Globaal Medisch Dossier (GMD) in de medische groepspraktijken

Waar gaat het precies om? 

Als je huisarts een globaal medisch dossier (GMD) opent, heeft hij het bewijs opgesteld van een therapeutische relatie met jou. Aangezien hij je gewoonlijk verzorgt, heb je hem de toestemming gegeven om je medisch gegevens te raadplegen. Dat gebeurt normaal via je identiteitskaart. Wanneer je huisarts deel uitmaakt van een groepspraktijk, zal deze therapeutische relatie vanaf nu automatisch (en enkel en alleen) gedeeld worden met de andere huisartsen binnen dezelfde groepspraktijk.

Concreet: als je bij je huisarts langsgaat, maar die is niet beschikbaar, dan weet je dat de andere artsen binnen dezelfde groepspraktijk ook je dossier kunnen raadplegen en je gezondheidstoestand kunnen opvolgen. Ze hebben toegang tot je digitale medische gegevens en waken erover dat het vooropgestelde zorgplan van je arts, die je GMD bijhoudt, opgevolgd wordt.

Meer info?

Je kan je therapeutische relaties raadplegen door je in te loggen op de gezondheidportaalsites: