Online logopedie op maat

Spraak- en slikproblemen hebben een grote impact op je leven. Zoek je hulp, dan kun je nu een beroep doen op TelePHON.digital, een online platform van gekwalificeerde logopedisten.   
Online logopedie op maat

Eddy volgt online logopedie via TelePHON.digital

 

Nieuw platform met professionele hulp 

Heb je problemen met praten waardoor je moeilijk verstaanbaar bent? Stotter je? Bleef je na een besmetting met corona hees achter? Kun je moeilijk slikken?

Op de website www.telephon.be kun je gratis een stem- en sliktest doen. Dat kun je zelf doen, maar ook op doorverwijzing van een arts. Na de test onderzoekt een expert van het TelePHON.digital team of een logopedisch traject aangeraden is, en helpt je dan aan een gekwalificeerd logopedist gespecialiseerd in jouw aandoening.

Je voert aangepaste oefeningen dagelijks uit, op de momenten die jou het beste uitkomen, en via videoconsultaties begeleidt je logopedist je.

Snel vooruitgang boeken

In 2019 kreeg Eddy (69) een klein kwaadaardig gezwel op zijn stemband. De tumor werd verwijderd, maar na de operatie was hij zo hees dat hij nauwelijks verstaanbaar was. De dokter raadde hem logopedie aan, maar een persoonlijke afspraak was moeilijk door corona. Eddy: "De logopedist stelde voor om te werken via TelePHON.digital. Dat was eenvoudiger dan ik dacht. De logopedist zet aangepaste oefeningen op een overzichtelijke manier voor me klaar en ik werk ze op eigen tempo af. Ik moet me niet verplaatsen en ben niet afhankelijk van de agenda van mijn logopedist. Daardoor kan ik veel oefenen en boek ik snel vooruitgang." 

Begeleiding via teleconsultatie 

Tijdens de behandeling praat je met je logopedist via teleconsultaties. Die kunnen gecombineerd worden met persoonlijke afspraken. De logopedist leert je technieken aan en bespreekt je vorderingen. Eddy: "Ik voer de oefeningen uit voor een webcam. Mijn logopedist bekijkt de opnames en grijpt in als dat nodig is. Zo ben ik zeker dat ik de oefeningen correct uitvoer, wat me het nodige zelfvertrouwen geeft. TelePHON.digital is een goede oplossing voor mij. Het platform geeft je veel vrijheid en het is makkelijk in gebruik."

Test zelf welke hulp jij nodig hebt

Aarzel niet om telephon.be te bezoeken. Je kunt via het platform snel zelf een stem- of sliktest doen om te bepalen of je best logopedie volgt.

Zoek je een logopedist en vind je die niet? Sta je op een wachtlijst? Meld je aan onder 'ik zoek hulp'. TelePHON.digital zoekt een gekwalificeerde zorgverlener die bij je past. Je betaalt eenmalig een registratiekost van 39,99 euro en daarna de gewone prijs voor een consultatie (het remgeld).

Partena voordeel

Meer info

www.telephon.be

 

Artikel tags:

Lees ook

30 april 2020

Schakelzorgcentra helpen de druk op ziekenhuizen verminderen

Elke dag krijgen we een update in het nieuws en het is duidelijk: de ziekenhuizen liggen vol met COVID-19-patiënten. Zelfs als het aantal besmettingen blijkt te verminderen, blijft het belangrijk dat er steeds voldoende bedden beschikbaar zijn in de ziekenhuizen. Daarom werden er schakelzorgcentra opgericht, want zij helpen om een overvloed aan patiënten te verdelen.