Nieuws Ziek
23 juli 2018

deel

Nieuw fonds voor borstkankeronderzoek aan de VUB

De VUB en Yamina Krossa, oprichtster van vzw Benetiet, lanceren samen een nieuw fonds voor borstkankeronderzoek. De eerste begunstigde is onderzoeker Damya Laoui, die werkt aan een nieuw kankervaccin. 

Na benetiet het VUB-Yamina Krossa Fonds

Jaarlijks krijgen meer dan 10.000 Belgische vrouwen borstkanker. Met haar vzw Benetiet ijverde Yamina Krossa voor een betere terugbetaling van borstreconstructies met eigen weefsel. Nu ze haar slag heeft thuisgehaald dankzij een akkoord met de plastisch chirurgen, richt ze samen met de VUB een nieuw fonds voor borstkankeronderzoek op. De resterende middelen van vzw Benetiet gaan naar dit VUB-Yamina Krossa Fonds.

Investering in veelbelovend onderzoek

De eerste begunstigde van dit nagelnieuwe fonds is onderzoeker Damya Laoui. Zij werkt aan een kankervaccin dat patiënten moet beschermen tegen uitzaaiingen van hun tumor. Dat vaccin gebruikt het eigen afweersysteem om te voorkomen dat de kanker uitzaait. Die methode kan niet alleen vele levens redden, maar heeft ook minder bijwerkingen dan de huidige behandelingen.

Meer info

Neem een kijkje op de site van de VUB.

 

Lees ook

06 februari 2020

Hogere overlevingskansen voor mensen met huidkanker

Dankzij de nieuwste generatie immunotherapie zijn de overlevingskansen van mensen met huidkanker meer dan verdubbeld. Sinds midden 2016 bestaat er in België een terugbetaling voor deze medicatie voor de behandeling van huidkanker.
06 februari 2020

Borstkanker? Laat je behandelen in een erkende borstkliniek

Kreeg je de diagnose van borstkanker? Laat je dan behandelen in een erkende borstkliniek. Zo ben je zeker dat je een kwaliteitsvolle behandeling krijgt. Bovendien kom je mogelijk ook in aanmerking voor de terugbetaling van een test om te kijken of je baat hebt bij chemotherapie of niet.