NieuwsZiek
26 juni 2020

deel

Verbod op niet-essentiële reizen: wat met je medische reisbijstand?

Niet-essentiële reizen zijn verboden van 27 januari tot 1 april 2021. Die beslissing van het Overlegcomité kan gevolgen hebben voor je reisbijstandsverzekering. Wat is de impact?

Verbod op niet-essentiële reizen: wat met je medische reisbijstand?

Wat met niet-essentiële reizen? 

Niet-essentiële reizen zijn verboden van 27 januari tot 1 april 2021. Deze beslissing van het Overlegcomité heeft tot gevolg dat Mediphone Assist en Dringende Zorgen in het Buitenland tijdens die periode geen dekking aanbieden aan mensen die naar het buitenland vertrekken om niet-essentiële redenen.

Reizen om ‘essentiële’ redenen, d.w.z. om dwingende familiale of humanitaire redenen (bezoek aan vaste partner, co-ouderschap, begrafenis, hulp aan een kwetsbare persoon...), om studie- of professionele redenen of omdat men inwoner is van een grensregio, blijven wel gedekt tijdens deze periode. Er zijn hiervoor wel bewijsstukken nodig.

Wat de dekking van de reizen door de verplichte verzekering betreft, verandert er niets. 

Hou ook rekening met de statutaire voorwaarden van je reisbijstandsverzekering

Reisdocument of EZVK nodig? Regel het snel via MijnPartena!

Vertrek op reis met een gerust hart en neem de juiste documenten mee:

Bekijk het reisadvies van de overheid

Omdat de situatie omtrent de coronarisico’s en -maatregelen in de verschillende landen voortdurend in beweging is, volg je best het reisadvies van de overheid nauwgezet op voor je naar het buitenland vertrekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je de actuele aanbevelingen per land. Bekijk die zeker voor je vertrekt. 

Laat je reis registreren

Vertrek je in coronatijden naar het buitenland, dan is het aan te raden om je reis te registreren bij de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken via deze link. Doet er zich tijdens je reis een noodsituatie voor, dan beschikken zowel de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, als de ambassades en consulaten in het buitenland, meteen over je contactgegevens. Zo kunnen zij je snel contacteren voor meer info over de situatie, of om bijstand te leveren indien nodig.