NieuwsZiek
26 juni 2020

deel

Medische reisbijstand in coronatijden: check het officiële reisadvies

Reizen in coronatijden vraagt wat aanpassing, ook op vlak van je medische reisbijstand. Als je zeker wilt zijn dat je goed verzekerd bent bij dringende medische zorgen op reis, bekijk je best eerst de officiële reisadviezen voor je land van bestemming. Ontdek hier waar je rekening mee moet houden als je de komende tijd naar het buitenland reist.
Medische reisbijstand in coronatijden: check het officiële reisadvies

Bekijk het reisadvies van de overheid

Omdat de situatie omtrent de coronarisico’s en -maatregelen in de verschillende landen voortdurend in beweging is, volg je best het reisadvies van de overheid nauwgezet op voor je deze zomer op vakantie vertrekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je de actuele aanbevelingen per land. Bekijk die zeker voor je vertrekt. 

Niet optimaal verzekerd in landen met negatief reisadvies 

Als Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies geeft voor een bepaald land, heeft dat gevolgen voor je medische reisbijstand. Je bent in die landen niet optimaal verzekerd als je er dringende medische kosten hebt. Zo zal Mediphone Assist bijvoorbeeld eventuele repatriëring vanuit een land met negatief reisadvies niet vergoeden. 

Laat je reis registreren

Vertrek je in coronatijden naar het buitenland, dan is het aan te raden om je reis te registreren bij de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken via deze link. Doet er zich tijdens je reis een noodsituatie voor, dan beschikken zowel de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, als de ambassades en consulaten in het buitenland, meteen over je contactgegevens. Zo kunnen zij je snel contacteren voor meer info over de situatie, of om bijstand te leveren indien nodig.

Reisdocument of EZVK nodig? Regel het snel via MijnPartena!

Vertrek op reis met een gerust hart en neem de juiste documenten mee: