Nieuws Ziek
24 september 2020

deel

Laat je medicijnkastje nakijken

Weet jij wat er in jouw medicijnkastje zit? En is alles in orde? Maak nu een afspraak bij je huisapotheker voor een check-up.

Mijn huisapotheker waakt over mijn gezondheid! 

In het kader van de campagne 'Mijn huisapotheker waakt over mijn gezondheid!' kun je tijdens de week van 21 tot 26 september de inhoud van je medicijnkastje laten controleren door je apotheker.

Hij/zij geeft gepersonaliseerd advies over het gebruik van de geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten die erin zitten, nuttig advies over het bewaren, sorteren (en eventueel verwijderen) van die producten en aanbevelingen over de organisatie en optimale samenstelling van jouw medicijnkastje.

Maak een afspraak

Voor deze check-up maak je best een afspraak. Via deze zoekmodule kun je zien welke apotheken in je buurt deelnemen doordat er ‘Check-up van het medicijnkastje’ vermeld staat onder hun contactgegevens. Contacteer een apotheek naar keuze om een afspraak te maken.

Meer info

Surf naar de site www.apotheek.be

Artikel tags:

Lees ook

13 juli 2021

Snelle antigentests kunnen voortaan worden uitgevoerd bij de apotheker

Je wilt op reis of naar een festival gaan, maar je bent niet gevaccineerd en hebt nog niet de gelegenheid gehad om een van de twee gratis PCR-tests te laten uitvoeren? Sinds 12 juli heb je de mogelijkheid om een snelle antigentest te laten uitvoeren in een van de meer dan 1.000 apotheken in België. Hieronder vind je alle informatie. 

Wat is MS?

Heb je zelf onlangs de diagnose MS (multiple sclerose) gekregen? Of heeft iemand in jouw omgeving MS? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat MS precies is en wat je kunt verwachten. Hieronder geven we je daarom graag wat meer informatie over deze ziekte.