Nieuws Ziek
24 september 2020

deel

Laat je medicijnkastje nakijken

Weet jij wat er in jouw medicijnkastje zit? En is alles in orde? Maak nu een afspraak bij je huisapotheker voor een check-up.

Mijn huisapotheker waakt over mijn gezondheid! 

In het kader van de campagne 'Mijn huisapotheker waakt over mijn gezondheid!' kun je tijdens de week van 21 tot 26 september de inhoud van je medicijnkastje laten controleren door je apotheker.

Hij/zij geeft gepersonaliseerd advies over het gebruik van de geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten die erin zitten, nuttig advies over het bewaren, sorteren (en eventueel verwijderen) van die producten en aanbevelingen over de organisatie en optimale samenstelling van jouw medicijnkastje.

Maak een afspraak

Voor deze check-up maak je best een afspraak. Via deze zoekmodule kun je zien welke apotheken in je buurt deelnemen doordat er ‘Check-up van het medicijnkastje’ vermeld staat onder hun contactgegevens. Contacteer een apotheek naar keuze om een afspraak te maken.

Meer info

Surf naar de site www.apotheek.be

Artikel tags:

Lees ook

30 september 2021

Luchtverontreiniging leidt tot meer arbeidsongeschiktheid

Als luchtconcentraties van zwarte koolstof, stikstofdioxide en ozon pieken, hebben mensen met chronische aandoeningen meer geneeskundige verzorging nodig. En ook het aantal mensen dat arbeidsongeschikt wordt verklaard, neemt dan toe. Dat blijkt uit de laatste studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen in samenwerking met de KU Leuven.