NieuwsZiek
24 september 2020

deel

Laat je medicijnkastje nakijken

Weet jij wat er in jouw medicijnkastje zit? En is alles in orde? Maak nu een afspraak bij je huisapotheker voor een check-up.

Mijn huisapotheker waakt over mijn gezondheid! 

In het kader van de campagne 'Mijn huisapotheker waakt over mijn gezondheid!' kun je tijdens de week van 21 tot 26 september de inhoud van je medicijnkastje laten controleren door je apotheker.

Hij/zij geeft gepersonaliseerd advies over het gebruik van de geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten die erin zitten, nuttig advies over het bewaren, sorteren (en eventueel verwijderen) van die producten en aanbevelingen over de organisatie en optimale samenstelling van jouw medicijnkastje.

Maak een afspraak

Voor deze check-up maak je best een afspraak. Via deze zoekmodule kun je zien welke apotheken in je buurt deelnemen doordat er ‘Check-up van het medicijnkastje’ vermeld staat onder hun contactgegevens. Contacteer een apotheek naar keuze om een afspraak te maken.

Meer info

Surf naar de site www.apotheek.be

Artikel tags:

Lees ook

05 januari 2021

1 op de 4 arbeidsongeschikte mensen zit thuis door psychosociale aandoening

1 op de 4 hoofddiagnoses bij de start van een arbeidsongeschiktheid betreft een psychosociale aandoening. Dat toont de nieuwste studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Uit diezelfde resultaten blijkt ook dat vooral een vrouwelijke bediende intreedt in arbeidsongeschiktheid omwille van burn-out, depressie of angststoornis.
04 januari 2021

Wanneer worden de uitkeringen betaald?

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.