NieuwsZiek
22 juni 2016

deel

Kopzorgen na de kankerbehandeling: deel je ervaringen!

Een succesvolle kankerbehandeling is natuurlijk altijd goed nieuws. Jammer genoeg eindigt het verhaal daar niet voor de patiënt. Kom op tegen Kanker wil daarom zoveel mogelijk getuigenissen over kopzorgen na de kankerbehandeling verzamelen. Deel je ervaringen op www.zorgennakanker.be.

Fysieke, psychische en financiële problemen

Opgelucht zijn na een succesvolle kankerbehandeling, om dan thuis te komen en te merken dat niks meer hetzelfde is. Het overkomt vele patiënten. De professionele hulp en de steun van de omgeving vallen weg en ze voelen zich aan hun lot overgelaten. Bovendien kampen vele (ex-)kankerpatiënten ook nog lang na de behandeling met fysieke, psychosociale en financiële problemen. Die worden zwaar onderschat en blijven vaak onderbelicht. Daar wil Kom op tegen Kanker iets aan doen met deze campagne.
Uw kankerbehandeling is achter de rug.  Maar net als u denkt dat alles voorbij is, merkt u dat het niet meer is als vroeger. Misschien lukt thuis of op het werk niet meer wat vroeger wel nog kon? Misschien blijft u erg onzeker over uw gezondheid? Misschien hebt u het gevoel er nu alleen voor te staan?
Deel je verhaal
Met welke problemen kreeg je te maken? Kreeg je hulp en wat vond je daarvan? Op www.zorgennakanker.be kan je een vragenlijst invullen en al je ervaringen delen, eventueel ook anoniem. Uiteraard kan je ook terecht op het gratis nummer van de Kankerlijn: 0800 35 445.

Lees ook

Het verhaal van Pilar

Via grootvaders kant is Pilar drager van een BRCA2-genmutatie. Een erfelijk foutje dat borstkanker veroorzaakt. Alle vrouwen in haar familie ontwikkelden de ziekte. Pilar had zelf ook 91% kans om op jonge leeftijd ziek te worden.