Is een hospitalisatieverzekering verplicht?

In België is het verplicht om je aan te sluiten bij een ziekenfonds. Het is echter niet verplicht om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Toch zijn er veel voordelen aan een hospitalisatieverzekering. Lees hier wat een hospitalisatieverzekering is en hoe je hospitalisatieverzekeringen kan vergelijken. 
Is een hospitalisatieverzekering verplicht?

Wat is een hospitalisatieverzekering

Zoals gezegd is een hospitalisatieverzekering niet verplicht. Het is echter wel verstandig om er eentje af te sluiten, want het beschermt je tegen ziekenhuiskosten, die buiten de sociale zekerheid vallen. Denk aan kosten voor een bevalling of (onverwachte) operatie.
 
Wist je dat jaarlijks 1 op de 2 gezinnen in België te maken krijgt met een ziekenhuisopname? Zorg dus dat je voldoende voorbereid bent en sluit een hospitalisatieverzekering af. Download ook onze handige gids over hospitalisatieverzekeringen.

Hospitalisatieverzekeringen vergelijken

Wat een hospitalisatieverzekering juist dekt verschilt van verzekering tot verzekering. Vergelijk daarom de verschillende hospitalisatieverzekeringen altijd goed voordat je er eentje afsluit. 
 
Bij Partena bieden we 3 hospitalisatieverzekeringen aan. Je kiest zelf welke het beste bij jouw situatie past. Hier kan je onze hospitalisatieverzekeringen in een oogopslag vergelijken.

Alles wat je moet weten over hospitalisatieverzekeringen

Heb je nog bijkomende vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? In onze gratis gids kom je er alles over te weten.

Lees ook

Ik verwacht dat mijn hele gezin op elk moment even goed verzekerd is

Als je via je job mensen ziet die geldproblemen krijgen wegens ziekte, dan weet je dat je best goed verzekerd bent. Dankzij Hospitalia Continuïteit blijven Ilse en haar man levenslang betaalbaar verzekerd tegen ziekenhuiskosten, ook bij een jobwissel, en na hun pensioen. En hun kinderen stapten voordelig over op Hospitalia Plus als ze op eigen benen gingen staan.