Infonamiddag Prediabetes (Jette)

In de lijst van ziekten met de grootste ziektelast neemt diabetes een toppositie in. Het is dan ook de moeite om stil te staan bij preventie en vroegtijdige opsporing. 

Het aantal diabetespatiënten stijgt. Onderzoek wijst erfelijkheid, leeftijd en vooral een ongezonde leefstijl aan als belangrijke oorzaken van diabetes of suikerziekte.

Tijdens deze infonamiddag verneem je meer over de situaties waarin de (bloed)suikerhuishouding bij de mens verstoord is, zonder dat daarom al sprake is van diabetes. Sommigen spreken dan van prediabetes, een mogelijk voorstadium van diabetes. Anderen hebben het liever over intermediaire hyperglycemie. Want na tien jaar heeft ongeveer de helft van deze patiënten nog geen diabetes.

Toch is aandacht voor preventie en vroegtijdige opsporing van ziekte bij deze patiënten verantwoord. Want deze patiënten is er bijvoorbeeld ook een verhoogd risico op hart-en vaatziekten en neuropathie. Je krijgt van dr. Nathalie Denecker heel wat praktische preventietips.

Wanneer

Maandag 14 oktober 2019 van 14u tot 16u

Waar

UZ Brussel, auditorium Kiekens, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette

Prijs

5 euro/persoon

Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van UPV.

Lees ook

13 november 2019

Helft Vlamingen weet weinig over diabetes

Ken jij het verschil tussen diabetes type 1 en type 2? Als dat niet zo zou zijn, ben je niet de enige. De gemiddelde Vlaming haalt slechts 4,9 op 10 op een kennistest rond diabetes, zo blijkt uit een enquête van de Diabetes Liga. Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag op 14 november wil de organisatie de grootste misverstanden rond deze chronische ziekte uit de wereld helpen. 
17 februari 2019

Amputaties bij diabetici met een derde gedaald op 10 jaar

Amputaties van de volledige voet gebeurden 10 jaar geleden 7 keer meer bij mensen met diabetes dan bij de algemene bevolking. Sindsdien is dat aantal operaties gelukkig gedaald met een derde. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Intermutualistisch Agentschap (IMA)!