Infodag Prostaatkanker (Gent)

In Vlaanderen is prostaatkanker veruit de meest voorkomende kanker bij de man. Ook het aantal mannen dat eraan sterft is hoog. Gelukkig gebeurt dat erg uitzonderlijk binnen het jaar na diagnose. 

Noch een jaarlijks opsporingsonderzoek, noch een onmiddellijke behandeling zijn nodig bij elke man. Er zijn grenzen aan de opsporing en de behandelingen. Welke grenzen? Wanneer? En vooral bij wie? Tijdens deze Patiëntendag krijg je een actueel, kort en duidelijk antwoord.

In het eerste gedeelte gaat alle aandacht naar de diagnosestelling. Je verneemt onder welke voorwaarden je met een behandeling kunt wachten. Ook de behandelingsopties bij gelokaliseerde prostaatkanker en bij urinaire incontinentie worden toegelicht.

Nadien komt de behandeling van uitgezaaide prostaatkanker aanbod. Je krijgt toelichting over de behandeling van bijwerkingen van hormonale therapie. Rik Cuypers licht zijn ervaringen als patiënt toe. Dan gaat het vooral over de zoektocht naar betrouwbare informatie. Maar ook om omgaan met bijwerkingen en met onzekerheden bij behandelingsopties.

Tot slot verneem je meer over het belang van een patiëntenvereniging.

Tijdens de lunch en koffiepauze is er volop gelegenheid voor een gesprek met patiënten en zorgverleners.

 

Wanneer

Zaterdag 26 oktober 2019 van 9u tot 14u

Waar

UZ-Gent, Auditorium P8, C.Heymanslaan10, 9000 Gent

Prijs

Gratis

Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via wij_ook@hotmail.com of T. 03 645 94 44.

Lees ook

Het verhaal van Pilar

Via grootvaders kant is Pilar drager van een BRCA2-genmutatie. Een erfelijk foutje dat borstkanker veroorzaakt. Alle vrouwen in haar familie ontwikkelden de ziekte. Pilar had zelf ook 91% kans om op jonge leeftijd ziek te worden.