Hospitalisatieverzekering kiezen: waarop moet je letten

Een ziekenhuisopname kost veel geld en ook de kosten voor en na je opname kunnen hoog oplopen. Je bent dus maar beter goed verzekerd als je in het ziekenhuis belandt voor een operatie, bevalling of een behandeling bij ziekte. De nieuwe Hospitalia Medium via Partena Ziekenfonds verzekert je optimaal tijdens je opname, maar beschermt je ook tegen hoge kosten als je medische zorg nodig hebt voor en na je opname. En dat voor een heel betaalbare prijs.
Hospitalisatieverzekering kiezen: waarop moet je letten

Goed verzekerd via je ziekenfonds

Een hospitalisatieverzekering kiezen via je ziekenfonds heeft heel wat voordelen. In vergelijking met commerciële verzekeringen, is het doel van een ziekenfonds niet om winst te maken, maar wel om de best mogelijke bescherming te bieden voor een zeer betaalbare prijs. 

Hospitalia Medium via Partena Ziekenfonds biedt niet alleen een betaalbare bescherming tegen hoge ziekenhuiskosten maar speelt ook in op de actualiteit: omdat ziekenhuisopnames steeds korter worden, biedt Hospitalia Medium een uitgebreide terugbetaling van voor- en nazorg én een innovatief dienstenpakket voor wie opgenomen of herstellende is. Een uniek concept in de ziekenfondswereld.

Eenpersoonskamer of niet?

Als je in het ziekenhuis in een eenpersoonskamer verblijft, mogen artsen een ereloonsupplement aanrekenen, dat is een bijkomend bedrag bovenop het honorarium. Die supplementen kunnen de kosten van je opname de hoogte in jagen. Kies je dus graag voor een eenpersoonskamer, dan ben je beter ook voor die supplementen goed verzekerd. 

Hospitalia Medium verzekert je bij een meerdaagse opname voor ereloonsupplementen tot 200 procent van het standaard tarief. In Vlaamse ziekenhuizen kies je zo met een gerust hart voor een eenpersoonskamer. Omdat enkele ziekenhuizen in Brussel en Wallonië extra hoge tarieven hanteren, is er bij Partena Ziekenfonds ook Hospitalia Plus. Die verzekering beschermt je nog beter tegen de hogere tarieven in deze ziekenhuizen. 

Het thuiskomen na een opname had ik toch wat onderschat. Ik voelde me de eerste dagen echt niet goed. Ik was blij dat ik kon rekenen op extra thuishulp.
 
Inge, klant bij Partena Ziekenfonds

 

Ook voor en na je opname kun je veel kosten hebben

Omdat ziekenhuisopnames steeds korter worden, heb je vaak hogere kosten voor en na je opname. Daar speelt Hospitalia Medium op in: je medische kosten vanaf 60 dagen voor, en tot 180 dagen na je ziekenhuisopname worden ook terugbetaald. 

En dan is er nog de unieke extra service Hospitalia Assist: een dienstenpakket met hulp naar keuze bij hospitalisatie, zoals bijvoorbeeld extra hulp bij huishoudelijke taken, opvang van kinderen of huisdieren, psychologische hulp, vervoer, enzovoort.

Wat als je ernstig ziek wordt?

Als je kiest voor een hospitalisatieverzekering, check dan zeker wat de terugbetalingen zijn voor het geval je ernstig ziek wordt na je aansluiting. Zo voorziet Hospitalia Medium een extra bescherming bij zware ziekten zoals kanker, ziekte van Parkinson, ziekte van Crohn, en andere. Je hebt dan voor een minieme meerprijs recht op extra terugbetalingen tot 7.000 euro per jaar, krijgt ook remgelden terugbetaald en je verzekering komt tussen voor de huur van medisch hulpmateriaal. 

 

Meer weten over Hospitalia Medium?

  • Houdt het comfort van een eenpersoonskamer betaalbaar in ziekenhuizen in Vlaanderen.
  • Ruime periode van terugbetaalde voor- en nazorg: 60 dagen vóór en 180 dagen na je opname.
  • Nieuwe bijstandsdienst Hospitalia Assist: hulp bij huishoudelijke taken, opvang van kinderen of huisdieren, psychologische hulp, vervoer, hulp bij schooltaken.

Vraag vrijblijvend advies op maat of laat je bijdrage berekenen

Lees ook

20 mei 2021

Aangepaste bankmededeling beschermt jouw gegevens

In de digitale wereld wordt het delen van gegevens steeds complexer. Ook met je bank. Om te vermijden dat gevoelige medische informatie in de database van je bank terecht komt, worden onze mededelingen bij terugbetalingen vanaf 31/5/2021 aangepast.

Een hospitalisatieverzekering die compleet is

Een bevalling, een operatie, dagopnames voor zoon of dochter… 1 op 2 Vlamingen kreeg de laatste 2 jaar te maken met een ziekenhuisopname. En de kosten voor zo’n hospitalisatie lopen snel hoog op. Je bent dus maar beter goed verzekerd. Hospitalia Medium via Partena Ziekenfonds biedt een goede prijs-kwaliteit en zorgt dat je gerust kunt zijn. Dat ondervonden ook Evi, Sigrid en Sarah. Lees hier hun verhaal.

Extra zorg voor en na je opname

Wist je dat 1 op de 3 Vlamingen de jongste 2 jaar te maken kreeg met een ziekenhuisopname? Met Hospitalia Medium ben je alvast betaalbaar verzekerd bij een operatie, een bevalling of een infectie. En na je opname kun je op extra hulp rekenen via het dienstenpakket Hospitalia Assist. Een goede zaak!