Het verhaal van Liesbeth

Als je Liesbeth met haar dochter en zoontje op schoot ziet zitten, zou je niet vermoeden dat ze ziek is. ‘Maar je hersenen, dat is iets complex. MS is een zenuwziekte, en geen spierziekte zoals de meeste mensen denken. Mijn lichaam schakelt als het ware zichzelf uit.’
 
Het verhaal van Liesbeth

66% invalide

Hoewel het nieuws van de ziekte destijds insloeg als een bom, had Liesbeth er de eerste jaren weinig last van. De geboorte van haar dochtertje Emma in 2006 bracht daar verandering in: "Ik kreeg opeens een zware opstoot. Daardoor heb ik nu veel minder kracht in mijn onderbenen, verlies ik vaak mijn evenwicht en ben ik heel vaak moe." 

Na de zware opstoot werd Liesbeth 66% invalide verklaard. Daardoor ging ze van een fulltime naar een parttime job: "Dat was nodig omdat ik veel moet rusten. Maar als je veel meer thuis bent, heb je ineens ook minder sociaal contact. Dat vind ik wel jammer. "

                     

Positief blijven

"Vroeger kon ik alles, nu moet ik wikken en wegen. Sommige dagen gaat het ça va, andere dagen voelt het echt damn. We proberen maar 1 ding meer te plannen op een dag. Dat kan niet meer anders. Ik moet naar mijn lichaam luisteren."

Toch wil Liesbeth positief blijven: "Ik probeer zoveel mogelijk te trainen, te oefenen, te rusten. Ik zou graag simpele dingen weer kunnen: gaan wandelen met de kindjes, alleen gaan zwemmen, mijn zoontje leren fietsen. Kortom: iets actiever zijn, iets meer buiten komen. En ik wil blijven werken, zodat ik iets kan blijven betekenen. Als je er zelf in gelooft dan moet dat toch lukken?"

Steun en toeverlaat

Om haar vrijheid te behouden hoopt Liesbeth dat ze haar wagen kan blijven gebruiken: "Mij in een rolstoel moeten verplaatsen, dat is mijn ergste nachtmerrie. Dat wil ik echt nog niet. Mijn stok is nu mijn beste vriend."

Net als haar ziekenfonds: "Elke maand moet ik een baxter krijgen die wel 1600 euro kost … dan mag je van geluk spreken dat je een hospitalisatieverzekering hebt." Maar ook menselijk heeft Liesbeth veel steun aan Partena Ziekenfonds: "Het doet mij altijd goed omerover te kunnen over praten. Ik heb daar al zitten wenen op weg van of naar het ziekenhuis, om dan later weer opgelucht terug naar huis te rijden. Af en toe een luisterend oor doet evenveel deugd als die andullatiematras."

Wat verwacht jij van Partena Ziekenfonds?

Iedereen verwacht iets anders van het leven, iedereen verwacht iets anders van zijn ziekenfonds. Heb jij al stilgestaan bij de keuze van je ziekenfonds? Kiezen voor een ziekenfonds dat past bij jouw leven, kan voor jou een groot verschil maken. Download onze gratis infogids en ontdek hoe je een ziekenfonds kiest dat bij je past. 

Wil je graag persoonlijk advies over onze terugbetalingen en diensten? Plan dan nu je afspraak met één van onze klantenadviseurs op kantoor of via videogesprek. Maak een afspraak via onze afsprakenmodule. 

Ebook kies je ziekenfonds

Wat verwacht jij van je ziekenfonds? En hoe kies je het ziekenfonds dat het beste bij je past? Download het gratis ebook.

Maak een afspraak

Heb je een vraag of zoek je persoonlijk advies? Maak een afspraak met een klantenadviseur voor een gesprek op kantoor of via video. 

Lees ook

13 juli 2021

Snelle antigentests kunnen voortaan worden uitgevoerd bij de apotheker

Je wilt op reis of naar een festival gaan, maar je bent niet gevaccineerd en hebt nog niet de gelegenheid gehad om een van de twee gratis PCR-tests te laten uitvoeren? Sinds 12 juli heb je de mogelijkheid om een snelle antigentest te laten uitvoeren in een van de meer dan 1.000 apotheken in België. Hieronder vind je alle informatie. 

Wat is MS?

Heb je zelf onlangs de diagnose MS (multiple sclerose) gekregen? Of heeft iemand in jouw omgeving MS? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat MS precies is en wat je kunt verwachten. Hieronder geven we je daarom graag wat meer informatie over deze ziekte.