Nieuws Ziek
27 april 2017

deel

Gezocht: mensen met lymfoedeem

Ongeveer 2 op de 10 borstkankerpatiënten ontwikkelen lymfoedeem op de arm en/of hand door hun behandeling. Dat is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel door een gestoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht.

Naast huidzorg, oefentherapie en compressietherapie is ook manuele lymfedrainage een mogelijke behandeling. Voor die drainage is er momenteel echter nog weinig wetenschappelijk bewijs. Daarom loopt er momenteel een uniek project in 3 universitaire ziekenhuizen (UZ Leuven, UZ Antwerpen en UMC Sint-Pieter in Brussel) om de impact ervan te onderzoeken.

Kamp je met lymfoedeem op de arm en/of hand na je borstkankerbehandeling? Neem dan zeker deel aan deze klinische studie. De deelname is bovendien gratis!

Meer info

Mail naar lore.vos@kuleuven.be of bel T. 016 34 50 05 of T. 016 34 50 06.

Artikel tags:

Lees ook

06 februari 2020

Hogere overlevingskansen voor mensen met huidkanker

Dankzij de nieuwste generatie immunotherapie zijn de overlevingskansen van mensen met huidkanker meer dan verdubbeld. Sinds midden 2016 bestaat er in België een terugbetaling voor deze medicatie voor de behandeling van huidkanker.
06 februari 2020

Borstkanker? Laat je behandelen in een erkende borstkliniek

Kreeg je de diagnose van borstkanker? Laat je dan behandelen in een erkende borstkliniek. Zo ben je zeker dat je een kwaliteitsvolle behandeling krijgt. Bovendien kom je mogelijk ook in aanmerking voor de terugbetaling van een test om te kijken of je baat hebt bij chemotherapie of niet.