NieuwsZiek
08 mei 2020

deel

Door overheid erkende moveUP app voor COVID-19 verbindt patiënten met hun arts

In het kader van de COVID-19-pandemie is het van belang de symptomen van de patiënt en daarbij het verloop van de ziekte te kunnen opvolgen. Slimme digitale oplossingen zoals apps kunnen substantieel bijdragen aan zelfmonitoring en begeleiding op afstand. Hierbij is het van belang dat de app voldoet aan stringente eisen aan onder meer beschikbaarheid, privacy en informatiebeveiliging. De moveUP.care app voor COVID-19 voldoet aan deze voorwaarden, en wordt door de federale overheid erkend en aanbevolen als 'Nuttige App' in de strijd tegen COVID-19. 
Door overheid erkende moveUP app voor COVID-19 verbindt patiënten met hun arts

De COVID-19 app is op het moveUP platform ontwikkeld om patiënten in het COVID-19-traject te begeleiden. Dit geldt zowel voor de triage, als tijdens de opvolging en de revalidatie. De moveUP.care app voor COVID-19 wordt sinds begin april ingezet door huisartsen en ziekenhuizen. Voor patiënten en huisartsen wordt ze gratis ter beschikking gesteld.

Hoe werkt het?

Je hebt symptomen van een COVID-19-infectie?

Rapporteer deze symptomen in de app op jouw smartphone of tablet. Je krijgt meteen indicatie over de vervolgstappen. De arts kan jouw gegevens bekijken in het medische dashboard, en heeft zo meteen een goed inzicht van je ziektebeeld. Hij kan jou thuis verder monitoren en via de app met jou communiceren. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren.

Je hebt reeds corona gehad, en je wilt zo goed mogelijk herstellen?

De app bevat een gepersonaliseerde COVID-19-revalidatie, aangepast voor de thuissituatie. Op basis van jouw parameters worden specifieke oefeningen geactiveerd. Ook de intensiteit wordt aangepast aan jouw feedback. Je arts kan je vooruitgang zien in het medische dashboard.

Via de berichtenfunctie kun je met je arts overleggen en zo word je optimaal begeleid.

Praat erover met je arts. Je kunt van hem/haar een code ontvangen. Zo zijn jouw gegevens meteen gekoppeld aan zijn of haar overzicht in het medische dashboard.

Meer info?

Contacteer moveUP via mail: covid19@moveup.care

Of surf naar de website van moveUP.

Artikel tags:

Lees ook

04 januari 2021

Wanneer worden de uitkeringen betaald?

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.
10 december 2020

Raadpleeg je gezondheidsgegevens online

Dankzij de site www.mijngezondheid.be krijg je online een handig overzicht van verschillende gegevens over je gezondheid. Dit online gezondheidsportaal wordt ook wel ‘Personal Health Viewer’ genoemd. 
10 december 2020

1 op de 4 arbeidsongeschikte mensen zit thuis door psychosociale aandoening

1 op de 4 hoofddiagnoses bij de start van een arbeidsongeschiktheid betreft een psychosociale aandoening. Dat toont de nieuwste studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Uit diezelfde resultaten blijkt ook dat vooral een vrouwelijke bediende intreedt in arbeidsongeschiktheid omwille van burn-out, depressie of angststoornis.