NieuwsZiek
16 april 2021

deel

Digitale zorg zit in een stroomversnelling

Door COVID-19 is er een groter draagvlak voor digitalisering van de zorg, denk bijvoorbeeld aan consultaties op afstand en digitale opvolging. Maar in België is er nog altijd veel ruimte voor groei. E-Health Valley voorziet dan ook 20 miljoen euro om innovatieve en digitale oplossingen te ondersteunen.

E-Health Valley is een start-upstudio die veelbelovende projecten in de slimme en digitale gezondheid wil bijstaan. E-Health Valley beschikt over een netwerk van meer dan 20 medische, technologische, institutionele en commerciële partners. Zij gaan op zoek naar innovatieve projecten en helpen die om zich verder te ontwikkelen. Zo kunnen nieuwe bedrijven op een duurzame en succesvolle manier groeien.

E-Health Valley heeft de ambitie om jaarlijks 10 startende bedrijven op te nemen in zijn programma. Recent werden twee nieuwe projecten toegevoegd. Zo is er het digitale platform PAGS, ontwikkeld door universiteiten om ouders, leerkrachten en psychologen bij te staan in de begeleiding van kinderen met autisme. En ook de (Belgische) app Evoluno kreeg een plek in E-Health Valley. Evoluno helpt bedrijven om een burn-out preventief aan te pakken. In april lanceert E-Health Valley een projectoproep rond bewegen en later dit jaar rond oncologie. Het bedrijf richt een eigen investeringsfonds op, waarin het een kapitaal zal voorzien van 20 miljoen euro om start-ups in de digitale en slimme gezondheid te ondersteunen.

E-Health Valley biedt niet enkel financiële steun, na de COVID-pandemie zal je ook terechtkunnen in het kantoor In Anderlecht. Je vindt er een co-working space en een auditorium: een ontmoetingsplaats voor alle spelers actief in de digitalisering van de zorg.

Meer info

Surf naar de site van E-Health Valley

Artikel tags:

Lees ook

17 april 2021

Campagne: Kopzorgen Verdienen Zorg

Door de coronacrisis ondervinden we allemaal hoe belangrijk mentaal welzijn is. Daarbij mogen we de ouderen zeker niet vergeten, de bewoners van woon-zorgcentra maar ook gezonde, actieve 65-plussers.
15 april 2021

Maatregel indiening getuigschrift zelfstandige verlengd

Als zelfstandige heb je nog altijd 7 dagen de tijd om het getuigschrift van arbeidsongeschiktheid aan je ziekenfonds te bezorgen. De regering besliste in 2020 dat zelfstandigen wat langer tijd kregen om hun getuigschrift af te geven. Omdat de pandemie blijft duren, werd deze maatregel nu ook verlengd.