Nieuws Ziek
16 april 2021

deel

Digitale zorg zit in een stroomversnelling

Door COVID-19 is er een groter draagvlak voor digitalisering van de zorg, denk bijvoorbeeld aan consultaties op afstand en digitale opvolging. Maar in België is er nog altijd veel ruimte voor groei. E-Health Valley voorziet dan ook 20 miljoen euro om innovatieve en digitale oplossingen te ondersteunen.

E-Health Valley is een start-upstudio die veelbelovende projecten in de slimme en digitale gezondheid wil bijstaan. E-Health Valley beschikt over een netwerk van meer dan 20 medische, technologische, institutionele en commerciële partners. Zij gaan op zoek naar innovatieve projecten en helpen die om zich verder te ontwikkelen. Zo kunnen nieuwe bedrijven op een duurzame en succesvolle manier groeien.

E-Health Valley heeft de ambitie om jaarlijks 10 startende bedrijven op te nemen in zijn programma. Recent werden twee nieuwe projecten toegevoegd. Zo is er het digitale platform PAGS, ontwikkeld door universiteiten om ouders, leerkrachten en psychologen bij te staan in de begeleiding van kinderen met autisme. En ook de (Belgische) app Evoluno kreeg een plek in E-Health Valley. Evoluno helpt bedrijven om een burn-out preventief aan te pakken. In april lanceert E-Health Valley een projectoproep rond bewegen en later dit jaar rond oncologie. Het bedrijf richt een eigen investeringsfonds op, waarin het een kapitaal zal voorzien van 20 miljoen euro om start-ups in de digitale en slimme gezondheid te ondersteunen.

E-Health Valley biedt niet enkel financiële steun, na de COVID-pandemie zal je ook terechtkunnen in het kantoor In Anderlecht. Je vindt er een co-working space en een auditorium: een ontmoetingsplaats voor alle spelers actief in de digitalisering van de zorg.

Meer info

Surf naar de site van E-Health Valley

Artikel tags:

Lees ook

13 juli 2021

Snelle antigentests kunnen voortaan worden uitgevoerd bij de apotheker

Je wilt op reis of naar een festival gaan, maar je bent niet gevaccineerd en hebt nog niet de gelegenheid gehad om een van de twee gratis PCR-tests te laten uitvoeren? Sinds 12 juli heb je de mogelijkheid om een snelle antigentest te laten uitvoeren in een van de meer dan 1.000 apotheken in België. Hieronder vind je alle informatie. 

Wat is MS?

Heb je zelf onlangs de diagnose MS (multiple sclerose) gekregen? Of heeft iemand in jouw omgeving MS? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat MS precies is en wat je kunt verwachten. Hieronder geven we je daarom graag wat meer informatie over deze ziekte.