Nieuws Ziek
26 januari 2021

deel

De vaccinatieteller: alle cijfers over de vaccinatie tegen COVID-19 in één oogopslag

De situatie rond de Covid-19-pandemie verandert elke dag. Het aantal gevaccineerden, het aantal ziekenhuisopnames,... Sciensano, het Belgisch Instituut voor Gezondheid, verzamelt dagelijks al deze cijfers om ze toegankelijk te maken in een dynamische grafiek. 

Vaccinatie in België 

Hoeveel mensen zijn er nu eigenlijk al gevaccineerd in België? De campagne is nog niet zo lang geleden gelanceerd, maar Sciensano deelt nu al informatie mee over het aantal mensen dat met een eerste dosis is ingeënt. Elke dag zal het aantal gevaccineerden in Brussel, Vlaanderen en Wallonië bekendgemaakt worden, plus het totaal voor België. Zo krijgen we ook een idee van hoeveel procent van de bevolking al gevaccineerd is. Deze cijfers zullen uiteraard elke dag stijgen, naarmate de vaccinatiecampagne vordert. 

Alle cijfers 

Alle cijfers over de pandemie van het coronavirus zijn ook terug te vinden op de verschillende tabbladen van de rubriek COVID-19 op de site van Sciensano: ziekenhuisopnames, sterfgevallen, besmettingen per provincie, ... Deze cijfers zijn betrouwbaar en worden dagelijks bijgewerkt. De interpretatie ervan is minder evident, die vereist doorgaans wel een woordje uitleg van een deskundige.

Meer info? 

De door Sciensano verspreide informatie is betrouwbaar en op de website van het instituut vind je een groot aantal cijfers over de verspreiding van het coronavirus in ons land.
Hier kan je raadplegen hoeveel Vlamingen in jouw regio al gevaccineerd zijn. Deze vaccinatieteller toont elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen gevaccineerd zijn met 1 of 2 dosissen van een COVID-19-vaccin.
Of bekijk de dynamische grafieken voor heel België.

Artikel tags: