NieuwsZiek
07 december 2020

deel

Coronalert respecteert je privacy

Ben jij corona ook zo beu? Help de verspreiding te vertragen! Download en activeer de gratis app Coronalert en zet je bluetooth aan. De app beschermt de privacy van alle gebruikers van de app.

Coronalert aan = samen corona verslaan!

Coronalert gebruikt enkel informatie die je uitdrukkelijk toelaat.

 

Je privacy is beschermd. De app zal nooit:

  • vragen naar je naam, leeftijd of adres
  • je telefoonnummer bewaren
  • weten waar je bent
  • controleren of je een eventuele quarantaine respecteert
  • je nauwe contacten identificeren
  • personen identificeren die positief getest hebben op het coronavirus. Enkel anonieme codes worden uitgewisseld.

Alle gegevens die de app verzamelt, worden enkel lokaal op je eigen telefoon opgeslagen. Niemand heeft toegang tot die gegevens. Als je besmet ben, kies je zelf of je het anoniem wil melden. En zo te helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees ook

05 januari 2021

1 op de 4 arbeidsongeschikte mensen zit thuis door psychosociale aandoening

1 op de 4 hoofddiagnoses bij de start van een arbeidsongeschiktheid betreft een psychosociale aandoening. Dat toont de nieuwste studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Uit diezelfde resultaten blijkt ook dat vooral een vrouwelijke bediende intreedt in arbeidsongeschiktheid omwille van burn-out, depressie of angststoornis.
04 januari 2021

Wanneer worden de uitkeringen betaald?

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.
10 december 2020

Raadpleeg je gezondheidsgegevens online

Dankzij de site www.mijngezondheid.be krijg je online een handig overzicht van verschillende gegevens over je gezondheid. Dit online gezondheidsportaal wordt ook wel ‘Personal Health Viewer’ genoemd.