Nieuws Ziek
07 december 2020

deel

Coronalert respecteert je privacy

Ben jij corona ook zo beu? Help de verspreiding te vertragen! Download en activeer de gratis app Coronalert en zet je bluetooth aan. De app beschermt de privacy van alle gebruikers van de app.

Coronalert aan = samen corona verslaan!

Coronalert gebruikt enkel informatie die je uitdrukkelijk toelaat.

 

Je privacy is beschermd. De app zal nooit:

  • vragen naar je naam, leeftijd of adres
  • je telefoonnummer bewaren
  • weten waar je bent
  • controleren of je een eventuele quarantaine respecteert
  • je nauwe contacten identificeren
  • personen identificeren die positief getest hebben op het coronavirus. Enkel anonieme codes worden uitgewisseld.

Alle gegevens die de app verzamelt, worden enkel lokaal op je eigen telefoon opgeslagen. Niemand heeft toegang tot die gegevens. Als je besmet ben, kies je zelf of je het anoniem wil melden. En zo te helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees ook

13 juli 2021

Snelle antigentests kunnen voortaan worden uitgevoerd bij de apotheker

Je wilt op reis of naar een festival gaan, maar je bent niet gevaccineerd en hebt nog niet de gelegenheid gehad om een van de twee gratis PCR-tests te laten uitvoeren? Sinds 12 juli heb je de mogelijkheid om een snelle antigentest te laten uitvoeren in een van de meer dan 1.000 apotheken in België. Hieronder vind je alle informatie. 

Wat is MS?

Heb je zelf onlangs de diagnose MS (multiple sclerose) gekregen? Of heeft iemand in jouw omgeving MS? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat MS precies is en wat je kunt verwachten. Hieronder geven we je daarom graag wat meer informatie over deze ziekte.