NieuwsZiek
12 maart 2020

deel

Coronavirus: Tijdelijke stopzetting poets- en strijkhulp tot en met 3 april

Zowel jouw gezondheid als die van onze huishoudhulpen ligt ons na aan het hart. Daarom hebben ook wij verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus mee te helpen beperken en toch onze dienstverlening zo goed mogelijk te verzekeren. Volg ook onze updates via Facebook.

LAATSTE UPDATE: dinsdag 24 maart 2020 - 12u

Coronavirus: Tijdelijke stopzetting poets- en strijkhulp tot en met 3 april

Dit zijn heel uitzonderlijke tijden, waarin wij zorg willen en moeten dragen voor elkaar. En hoe tegenstrijdig dit ook klinkt, we doen dit het best door op afstand te blijven.

Onze 2.300 huishoudhulpen poetsen bij meer dan 15.000 gezinnen. Ook met de Strijkshop en de Strijkpunten hebben we veel rechtstreeks contact met klanten. Op die manier kunnen wij ongewild bijdragen aan een verspreiding van het coronavirus.

Uiteraard namen wij al de nodige voorzorgen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Gezondheid is en blijft onze nummer één-prioriteit. Maar elke dag wordt het moeilijker om onze dienstverlening te blijven garanderen naarmate het virus zich verder verspreidt. Zowel klanten als medewerkers vallen ziek uit waardoor we het werk niet meer kwalitatief kunnen organiseren. Daarnaast zijn er ook de massale annulaties van klanten die bezorgd zijn, waardoor we de tewerkstelling niet meer op een goede manier kunnen garanderen. Rechtstreekse contacten kunnen we vandaag dus niet meer verantwoorden naar onze klanten en werknemers toe. 

Daarom hebben wij beslist om alle poets- en strijkhulp stop te zetten tot en met 3 april. Vanaf woensdag 25/3 zijn we enkel telefonsch bereikbaar van 9u tot 12u. We blijven de situatie opvolgen en evalueren, om tijdig te beslissen of we deze periode moeten verlengen.

Wat betekent dit voor jou?

Ben je zorgbehoevend of heb je dringend nood aan hulp? Contacteer dan onze consulenten. Zij doen er dan alles aan om een oplossing voor jou te voorzien.

Geplande poetsbeurten worden automatisch en kosteloos geannuleerd tot en met 3 april. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Wat betekent dit voor je huishoudhulp?

Wij hebben tijdelijke werkloosheid aangevraagd zodat zij niet zonder inkomen vallen.

Geef je steun! 

Poets- en huishoudhulpen hebben recht op duidelijkheid over de risico’s van het coronavirus op hun werkomstandigheden. Die krijgen ze wel van Partena Hulp in huis, maar nog niet van de overheid. Daarom vragen we jouw steun om duidelijke maatregelen van de overheid te eisen. Je kunt je steun betuigen door de open brief te ondertekenen.

Tot slot: alle informatie van de overheid over de aanpak en wat je kunt doen is te vinden op www.info-coronavirus.be.

We danken je voor je begrip en wensen jou en je gezin een behouden gezondheid.
Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Kristel Bracke
Directeur Partena Hulp in huis

Lees ook

28 maart 2020

Een code om geneesmiddelen op te halen

Met het coronavirus kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn en daarom houden zorgverleners telefonische consultaties. Maar wat als je een geneesmiddelenvoorschrift nodig hebt? Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zal je arts de code van het voorschrift doorgeven.
27 maart 2020

Coronavirus: Leg niet nodeloos een voorraad medicijnen aan

Veel mensen hebben zich naar de apotheek gehaast om grote hoeveelheden vrij verkrijgbare geneesmiddelen in te slaan. Voorlopig zijn de voorraden bij de groothandelaars nog voldoende, maar het FAGG roept de burgers niettemin op om niet te hamsteren, teneinde geen tekorten te veroorzaken.