NieuwsZiek
12 maart 2020

deel

Coronavirus: wat met je poets- en strijkhulp en je verzorgende?

Zowel jouw gezondheid als die van onze huishoudhulpen en verzorgenden ligt ons na aan het hart. Daarom hebben ook wij verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus mee te helpen beperken en toch onze dienstverlening zo goed mogelijk te verzekeren. Volg ook onze updates via Facebook.

LAATSTE UPDATE: maandag 11 mei 2020 - 16u30

Coronavirus: wat met je poets- en strijkhulp en je verzorgende?

Geleidelijke opstart van huishoudhulp

In maart en april moesten we wegens de coronacrisis onze activiteiten helaas tijdelijk stopzetten. We konden toen de veiligheid van onze huishoudhulpen en onze klanten onvoldoende garanderen. Nu de maatregelen geleidelijk aan versoepeld worden, zijn ook wij voorbereid om onze werking stapsgewijs weer op te starten.

 • Onze huishoudhulpen gaan aan de slag met duidelijke veiligheidsinstructies en beschermingsmateriaal.
 • De Partena Strijkshop is weer open. Lees hier de veiligheidsmaatregelen die we voorzien.
 • De Strijkpunten blijven voorlopig nog gesloten.  

Bij een deel van onze klanten is de hulp al opgestart, bij andere klanten zal dit de komende weken gebeuren. We kijken er naar uit om al onze klanten snel weer de dienstverlening te bieden die ze van ons gewend zijn.

Wat betekent dit voor jou?

 • We bekijken stapsgewijs met onze huishoudhulpen hoe ze veilig weer aan de slag kunnen. We contacteren je persoonlijk zodra jouw poetshulp weer aan het werk kan.
 • Je poetsbeurten worden automatisch en kosteloos geannuleerd tot de herstart. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen.
 • Heb je nog dienstencheques die bijna vervallen? Via de website van Sodexo kun je ze gratis omruilen.
 • Lees alvast de veiligheidsmaatregelen voor een vlotte opstart van je huishoudhulp.

 

Wat betekent dit voor je huishoudhulp?

 • Ook tijdens de verlenging blijven onze medewerkers technisch werkloos en ontvangen ze van de overheid een inkomen.
 

Wat met je verzorgende: gezinszorg en kraamzorg?

 • De huishoudhulpen en verzorgenden van Partena Gezinszorg blijven aan het werk. Ook op onze kraamzorg kun je rekenen.
 • Om zowel jouw gezondheid als die van onze medewerkers te beschermen, geven we onze huishoudhulpen en verzorgenden de nodige richtlijnen mee.
 • Ben je zorgbehoevend en heb je dringend nood aan hulp? Contacteer ons. We zoeken graag een oplossing voor jou.

Lees ook

08 mei 2020

Door overheid erkende moveUP app voor COVID-19 verbindt patiënten met hun arts

In het kader van de COVID19 pandemie is het van belang de symptomen van de patiënt en daarbij het verloop van de ziekte te kunnen opvolgen. Slimme digitale oplossingen, zoals bijvoorbeeld apps, kunnen substantieel bijdragen aan zelfmonitoring en begeleiding op afstand. Hierbij is het van belang dat de app voldoet aan stringente eisen aan onder meer beschikbaarheid, privacy en informatiebeveiliging. De moveUP.care app voor COVID19 voldoet aan deze voorwaarden, en wordt door de federale overheid erkend en aanbevolen als “Nuttige App” in de strijd tegen COVID19. 
06 mei 2020

Ziekenfondsen helpen mee met contact tracing

De ziekenfondsen, in partnerschap met een bestaand consortium van callcenters, brengen alles in stelling om in opdracht van de Vlaamse overheid zo snel mogelijk contactonderzoek ofwel 'contact tracing' mogelijk te maken. Ze zullen daarvoor in Vlaanderen 1.200 medewerkers op de been brengen. ‘Dat is een nooit geziene operatie’, zegt Luc Van Gorp, voorzitter van het Vlaams Intermutualistisch College. ‘Maar in deze uitzonderlijke omstandigheden willen wij als partner in de gezondheidszorg onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen.’