Nieuws Ziek
17 april 2021

deel

Campagne: Kopzorgen Verdienen Zorg

Door de coronacrisis ondervinden we allemaal hoe belangrijk mentaal welzijn is. Daarbij mogen we de ouderen zeker niet vergeten, de bewoners van woon-zorgcentra maar ook gezonde, actieve 65-plussers.

Ouderen maken veel belangrijke kantelmomenten mee. Denk maar aan het zwarte gat als je met pensioen gaat, het verlies van dierbaren of heel praktische zaken zoals niet meer kunnen autorijden of fietsen. Dit kan heel confronterend zijn en een invloed hebben op het psychisch welzijn. Het is hoog tijd om psychische problemen bij ouderen zichtbaar en bespreekbaar te maken, vandaar de campagne “Kopzorgen Verdienen Zorg”.

Deze campagne van de Vlaamse Ouderenraad laat alle betrokkenen aan het woord:

  • De ouderen en hun omgeving kunnen hun ervaringen delen op het prikbord.
  • Boeiende gesprekspartners geven een getuigenis in de blog.
  • Verschillende partners, zoals OKRA, de VUB…, helpen meer aandacht te vragen voor het psychisch welzijn van ouderen.

Aan de hand van de verworven informatie formuleert de Vlaamse Ouderenraad beleidsvoorstellen voor de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg voor ouderen. Het gaat daarbij zowel om preventie, als om zorg en ondersteuning.

Wil je een boodschap delen op het prikbord, partner worden, campagnemateriaal downloaden of het interview met Paula Sémer lezen? Dat kan allemaal op de website www.kopzorgen.be.

Artikel tags:

Lees ook

30 september 2021

Luchtverontreiniging leidt tot meer arbeidsongeschiktheid

Als luchtconcentraties van zwarte koolstof, stikstofdioxide en ozon pieken, hebben mensen met chronische aandoeningen meer geneeskundige verzorging nodig. En ook het aantal mensen dat arbeidsongeschikt wordt verklaard, neemt dan toe. Dat blijkt uit de laatste studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen in samenwerking met de KU Leuven.