NieuwsZiek
17 april 2021

deel

Campagne: Kopzorgen Verdienen Zorg

Door de coronacrisis ondervinden we allemaal hoe belangrijk mentaal welzijn is. Daarbij mogen we de ouderen zeker niet vergeten, de bewoners van woon-zorgcentra maar ook gezonde, actieve 65-plussers.

Ouderen maken veel belangrijke kantelmomenten mee. Denk maar aan het zwarte gat als je met pensioen gaat, het verlies van dierbaren of heel praktische zaken zoals niet meer kunnen autorijden of fietsen. Dit kan heel confronterend zijn en een invloed hebben op het psychisch welzijn. Het is hoog tijd om psychische problemen bij ouderen zichtbaar en bespreekbaar te maken, vandaar de campagne “Kopzorgen Verdienen Zorg”.

Deze campagne van de Vlaamse Ouderenraad laat alle betrokkenen aan het woord:

  • De ouderen en hun omgeving kunnen hun ervaringen delen op het prikbord.
  • Boeiende gesprekspartners geven een getuigenis in de blog.
  • Verschillende partners, zoals OKRA, de VUB…, helpen meer aandacht te vragen voor het psychisch welzijn van ouderen.

Aan de hand van de verworven informatie formuleert de Vlaamse Ouderenraad beleidsvoorstellen voor de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg voor ouderen. Het gaat daarbij zowel om preventie, als om zorg en ondersteuning.

Wil je een boodschap delen op het prikbord, partner worden, campagnemateriaal downloaden of het interview met Paula Sémer lezen? Dat kan allemaal op de website www.kopzorgen.be.

Artikel tags:

Lees ook

16 april 2021

Digitale zorg zit in een stroomversnelling

Door COVID-19 is er een groter draagvlak voor digitalisering van de zorg, denk bijvoorbeeld aan consultaties op afstand en digitale opvolging. Maar in België is er nog altijd veel ruimte voor groei. E-Health Valley voorziet dan ook 20 miljoen euro om innovatieve en digitale oplossingen te ondersteunen.
15 april 2021

Maatregel indiening getuigschrift zelfstandige verlengd

Als zelfstandige heb je nog altijd 7 dagen de tijd om het getuigschrift van arbeidsongeschiktheid aan je ziekenfonds te bezorgen. De regering besliste in 2020 dat zelfstandigen wat langer tijd kregen om hun getuigschrift af te geven. Omdat de pandemie blijft duren, werd deze maatregel nu ook verlengd.