NieuwsZiek
25 september 2017

deel

Borstkanker tijdig opsporen is belangrijk

Draag zorg voor jezelf en maak tijd voor een screeningsmammografie. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke 2 jaar een mammografie nemen.

Om de 2 jaar screenen

Door om de 2 jaar een screeningsmammografie te laten nemen, kan borstkanker vroeg opgespoord worden. Hoe vroeger borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing en hoe minder zwaar de behandeling is. Krijg je een uitnodigingsbrief in de bus? Doe dan mee!

Ontdek hoe jij kunt deelnemen op www.bevolkingsonderzoek.be of bel gratis naar T. 0800 60 160.

Steun de strijd tegen borstkanker

Laat weten aan alle vrouwen met borstkanker dat ze er niet alleen voor staan. Koop in oktober een roze strikje in je Partena-kantoor. 1 euro gaat integraal naar Think Pink.

 

Lees ook

Gastblogger Pilar: Gedeelde smart is halve smart

Toen ik aan de start van mijn brca-avontuur enkele maanden moest wachten op de resultaten van het genetisch onderzoek heb ik nagedacht over of- en hoe ik alles zou communiceren naar mijn omgeving. Het is één iets om je dichte vrienden en familie in vertrouwen te nemen, maar het is iets anders om echt naar buiten te komen en je verhaal te delen met kennissen en wildvreemden. 
Pilar Goes
Gastblogger
22 maart 2019

Maar 1 op de 2 Belgen kent het humaan papillomavirus

De Belgen zijn niet goed op de hoogte over het humaan papillomavirus (HPV). Slechts 1 op de 2 landgenoten weet wat HPV is en heel wat Belgen onderschatten de risico’s van deze groep virussen. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.000 Belgen in opdracht van MSD.