Nieuws Ziek
16 december 2019

deel

Aantal jonge vrouwen met borstkanker met 10% gedaald

In vergelijking met 10 jaar geleden krijgen 10% minder vrouwen onder de 50 jaar de diagnose van borstkanker. Dat blijkt uit recente cijfers van de Stichting Kankerregister. Borstkanker blijft wel de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. 

10.732 nieuwe diagnoses in 2017

In 2017 kregen in totaal 10.732 Belgen te horen dat ze aan borstkanker lijden. Met 10.627 nieuwe diagnoses blijft de ziekte ook de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. 1 op de 9 vrouwen heeft kans om borstkanker te krijgen voor haar 75ste.  Toch is er ook hoopvol nieuws. Het aantal vrouwen onder de 50 jaar dat de diagnose krijgt, is gedaald met 10% in vergelijking met 10 jaar geleden. Ook de genezingskansen stijgen elk jaar. Vandaag heeft iemand met borstkanker meer dan 90% kans om te genezen van de ziekte.

En bij de mannen?

In 2017 kregen ook 105 mannen de diagnose van borstkanker. Dat aantal is in vergelijking met de afgelopen jaren gestagneerd. En dat ondanks een jaarlijkse bevolkingsgroei door een langere levensverwachting en door migratie. 

Meer info

Neem een kijkje op de site van Think Pink

 

Artikel tags:

Lees ook

06 februari 2020

Hogere overlevingskansen voor mensen met huidkanker

Dankzij de nieuwste generatie immunotherapie zijn de overlevingskansen van mensen met huidkanker meer dan verdubbeld. Sinds midden 2016 bestaat er in België een terugbetaling voor deze medicatie voor de behandeling van huidkanker.
06 februari 2020

Borstkanker? Laat je behandelen in een erkende borstkliniek

Kreeg je de diagnose van borstkanker? Laat je dan behandelen in een erkende borstkliniek. Zo ben je zeker dat je een kwaliteitsvolle behandeling krijgt. Bovendien kom je mogelijk ook in aanmerking voor de terugbetaling van een test om te kijken of je baat hebt bij chemotherapie of niet.