Zoute popcorn

Popcorn hoeft niet altijd zoet en ongezond te zijn. Probeer eens zoute popcorn met kokos- of zonnebloemolie.
Zoute popcorn

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Partena Ziekenfonds helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast, samen met onze partners, wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

  • Gedroogde maïskorrels
  • Kokosolie of zonnebloemolie
  • Zeezout
  • Pan met deksel

Bereiding

  • Verhit een flinke scheut olie in de pan tot ongeveer 200°C. 
  • Voeg dan een halve tl zout en de maïskorrels toe. Doe het deksel op de pan. De maïs zal beginnen poffen.
  • Schud de pan af en toe heen en weer om aanbranden te voorkomen. 
  • Op het moment dat je geen gepof meer hoort kun je het vuur uit zetten en het deksel van de pan halen.
  • Je popcorn is klaar.
     

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Lees ook

Voedingswaarde

Etiketten op voedingsproducten kunnen soms nogal onoverzichtelijk en bombastisch overkomen. Toch is het belangrijk om te weten wat erop vermeld staat en het etiket op een juiste manier te kunnen interpreteren.
05 juli 2019

Obesitaschirurgie, ook voor jongeren?

Momenteel krijgen enkel volwassenen onder bepaalde voorwaarden een terugbetaling voor obesitaschirurgie. Moeten jongeren daar ook recht op hebben? Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) vindt zo’n uitbreiding van de terugbetaling alvast een goed idee.