Partena Zittest: de tijger

Blijkt uit de Zittest dat je een tijger bent? Dan breng je een groot deel van je tijd zittend door. Maar je beweegt of sport wel regelmatig.
Partena Zittest: de tijger

De tijger beweegt of sport genoeg

Er staat bij de tijger wekelijks genoeg intensievere beweging en/of sport op het programma. Als volwassene is het een goed idee om 5 keer per week 30 minuten intensiever te bewegen, of om 3 keer per week 20 minuten te sporten. Een tijger haalt die aanbeveling op het moment van de Zittest. Prima!

De tijger zit te veel stil

Acht uur zitten per dag is meer dan genoeg. De tijger zit vaker en langer stil dan goed voor hem is. Langdurig stilzitten verhoogt het risico op gezondheidsproblemen, zoals obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, depressie... Het is dus voor de tijger een goed idee om wat minder stil te gaan zitten.

Dat kan veranderen!

Dat een tijger zo vaak zit, heeft waarschijnlijk te maken met zijn of haar leefomstandigheden. En dat is meteen ook het goede nieuws: kleine aanpassingen in dagelijkse routines maken snel een groot verschil voor de gezondheid van een tijger!

De werkpunten voor een tijger:

  • Minder vaak en minder lang stilzitten.
  • Even goed bezig blijven met intensiever bewegen, of sporten.

Benieuwd welk profiel jij bent? Doe de Zittest!

Alles wat je moet weten over gezond bewegen

Beweeg jij voldoende? In onze gratis gids kom je te weten of je wel voldoende beweegt en hoe je dat zo gezond mogelijk kan doen.

 Gezond bewegen

 

* Minder zitten is een goed begin voor een globale gezonde levensstijl. Die bereik je door niet te roken, gezond en evenwichtig te eten, weinig te zitten en voldoende te bewegen.
* De Zittest van Partena Ziekenfonds werd ontwikkeld door de Universiteit Gent. Het begeleidingsplan stelde Partena Ziekenfonds op in samenwerking met Vlaams Instituut Gezond Leven.
 

Lees ook

Podologische zolen op maat: een podoloog aan het woord

Heb je last van hielspoor, platvoeten of holvoeten? Dan kan een podologische zool op maat soelaas bieden. Maar de kostprijs van dergelijke zool kan al best oplopen tot zo’n 150 euro. Kun je deze zolen laten terugbetalen? En hoe gaat een podoloog juist te werk? We zochten het even voor je uit en gingen te rade bij podoloog in Melle, Els Pauwels.