Partena Zittest: de pinguïn

Blijkt uit de Zittest dat je een pinguïn bent? Dan zit jij niet te vaak stil. Maar je beweegt of sport weinig.
Partena Zittest: de pinguïn

De pinguïn zit niet vaak stil

Acht uur zitten per dag is meer dan genoeg. Langdurig stilzitten verhoogt het risico op gezondheidsproblemen, zoals obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, depressie... De pinguïn zit nooit langer stil dan goed voor hem is. Hij is dus prima bezig op dat vlak!

De pinguïn beweegt of sport te weinig

Er staat bij de pinguïn wekelijks niet genoeg intensievere beweging en/of sport op het programma. Als volwassene is het een goed idee om 5 keer per week 30 minuten intensiever te bewegen, of om 3 keer per week 20 minuten te sporten. Een pinguïn haalt die aanbeveling niet op het moment van de Zittest. 

Dat kan veranderen!

Dat een pinguïn wat te weinig intensiever beweegt, heeft waarschijnlijk te maken met zijn of haar leefomstandigheden. En dat is meteen ook het goede nieuws: kleine aanpassingen in dagelijkse routines maken snel een groot verschil voor de gezondheid van een pinguïn!

De werkpunten voor een pinguïn:

  • Volhouden om niet te veel stil te zitten, en anderen inspireren.
  • Wat vaker intensiever bewegen, of sporten.
 

Benieuwd welk profiel jij bent? Doe de Zittest!

Alles wat je moet weten over gezond bewegen

Beweeg jij voldoende? In onze gratis gids kom je te weten of je wel voldoende beweegt en hoe je dat zo gezond mogelijk kan doen.

 Gezond bewegen

 

* Minder zitten is een goed begin voor een globale gezonde levensstijl. Die bereik je door niet te roken, gezond en evenwichtig te eten, weinig te zitten en voldoende te bewegen.
* De Zittest van Partena Ziekenfonds werd ontwikkeld door de Universiteit Gent. Het begeleidingsplan stelde Partena Ziekenfonds op in samenwerking met Vlaams Instituut Gezond Leven

Lees ook

Podologische zolen op maat: een podoloog aan het woord

Heb je last van hielspoor, platvoeten of holvoeten? Dan kan een podologische zool op maat soelaas bieden. Maar de kostprijs van dergelijke zool kan al best oplopen tot zo’n 150 euro. Kun je deze zolen laten terugbetalen? En hoe gaat een podoloog juist te werk? We zochten het even voor je uit en gingen te rade bij podoloog in Melle, Els Pauwels.