Nieuws Gezond leven
25 november 2019

deel

Welke invloed heeft voeding op onze darmflora en gezondheid?

Verstoorde darmflora kunnen tot verschillende gezondheidsproblemen leiden. Je houdt je darmen dus beter in vorm. Kan dat met een gepersonaliseerd voedingspatroon? Dat wil de KU Leuven nagaan in een nieuwe studie. Neem zeker deel als je in aanmerking komt!

Impact van voedingsadvies op maat

Voor deze studie werkt de KU Leuven samen met Colruyt. Gedurende drie maanden moeten deelnemers hun boodschappen bestellen via Collect&Go. Een team van diëtisten zal dan hun koopgedrag lichtjes veranderen door gezondere alternatieven voor te stellen. Zo willen de onderzoekers nagaan of een gezonder voedingspatroon op maat een positieve invloed heeft op de darmflora én de algemene gezondheid.

Kom jij in aanmerking?

Dit onderzoek richt zich tot inwoners van Vlaanderen met een verhoogde buikomtrek: 94cm of meer bij mannen en 80 cm of meer bij vrouwen. Op de site van het onderzoek kan je nagaan of je ook voldoet aan de andere criteria. Kom je in aanmerking voor deze studie? Neem dan zeker deel.

Meer info

Neem hier een kijkje.

Is jouw buikomtrek gezond?

Partena Ziekenfonds helpt je op weg naar een gezonde buikomtrek met tips en een test om je buikomtrek te bepalen.

Lees ook

Naar school of het werk? Neem je gezonde lunch mee!

Genoeg van die saaie sandwich met kaas of salami? Jaloers op de frisse, kleurrijke, goed gevulde brooddoos van je buur? Tijd om jouw lunch te verrijken met gezonde(re) kost. Maar hoe zorg je nu precies voor een brooddoos die tegelijk gezond en lekker is? Onderstaande tips & inspiratie helpen je alvast op weg.

Gezond eten = Gezond slapen

Heerlijk toch, een pita na een avondje stappen?  Of een reep chocolade tijdens  je favoriete film? Maar is dat wel een goed plan, net voor je gaat slapen? Geloof het of niet, wat je in je mond stopt, beïnvloedt je slaap en je gezondheid. Maar hoe zit dat nu echt in elkaar?
07 juni 2021

Winkels promoten te weinig fruit en groenten

In de strijd tegen obesitas en onevenwichtige voeding kunnen supermarkten een belangrijke rol spelen. Maar er is nog werk aan de winkel. Uit een nieuwe studie van Sciensano blijkt namelijk dat minder dan 10 % van de promoties in winkelfolders gaat over verse groenten, fruit en peulvruchten.