NieuwsGezond leven
25 november 2019

deel

Welke invloed heeft voeding op onze darmflora en gezondheid?

Verstoorde darmflora kunnen tot verschillende gezondheidsproblemen leiden. Je houdt je darmen dus beter in vorm. Kan dat met een gepersonaliseerd voedingspatroon? Dat wil de KU Leuven nagaan in een nieuwe studie. Neem zeker deel als je in aanmerking komt!

Impact van voedingsadvies op maat

Voor deze studie werkt de KU Leuven samen met Colruyt. Gedurende drie maanden moeten deelnemers hun boodschappen bestellen via Collect&Go. Een team van diëtisten zal dan hun koopgedrag lichtjes veranderen door gezondere alternatieven voor te stellen. Zo willen de onderzoekers nagaan of een gezonder voedingspatroon op maat een positieve invloed heeft op de darmflora én de algemene gezondheid.

Kom jij in aanmerking?

Dit onderzoek richt zich tot inwoners van Vlaanderen met een verhoogde buikomtrek: 94cm of meer bij mannen en 80 cm of meer bij vrouwen. Op de site van het onderzoek kan je nagaan of je ook voldoet aan de andere criteria. Kom je in aanmerking voor deze studie? Neem dan zeker deel.

Meer info

Neem een kijkje op www.flora-onderzoek.be.

Is jouw buikomtrek gezond?

Partena Ziekenfonds helpt je op weg naar een gezonde buikomtrek met tips en een test om je buikomtrek te bepalen.

Lees ook

21 februari 2020

Je koelkast netjes en gezond

Nergens wordt meer voedsel weggegooid dan bij mensen thuis. Daar wil Partena Hulp in huis iets aan doen. Zo werken we met onze huishoudhulpen in Gent mee aan een proefproject van Gent En Garde, Stad Gent, FoodWIN en TalentIndex: dankzij een opleiding koelkastmanagement kunnen huishoudhulpen hun klanten bewust maken van een gezonde en ecologische koelkast.  Enkele koelkastweetjes op een rij.
28 januari 2020

Gloednieuw receptenplatform Zeker Gezond

Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert  ‘Zeker Gezond’: een gloednieuw receptenplatform. Zeker Gezond wil burgers helpen bij het inplannen en bereiden van gezonde maaltijden. Aan de lancering is een televisiespot en socialmediacampagne gekoppeld. 

Kleine stappen, groot verschil

Een nieuw jaar brengt traditioneel gezonde voornemens mee. Welke plannen jij ook koestert, er is maar één leuze: verander je leven stap voor stap. Want kleine aanpassingen in je levensstijl maken snel een groot verschil voor je gezondheid. En wat meer is: je houdt ze gegarandeerd langer en beter vol.