Nieuws Gezond leven
28 juni 2021

deel

Laat je hartritme controleren

Elk jaar vestigt de BeHRA, de Belgian Heart Rhythm Association, de aandacht op de gevaren van hartritmestoornissen. Zo willen ze het aantal slachtoffers van deze vaak ernstige, soms fatale aandoeningen terugdringen.
Tussen 1 juni en 1 oktober 2021 krijgen 10.000 Belgen, geselecteerd volgens specifieke criteria, de kans om gratis de FibriCheck-app te downloaden en gedurende één week hun hartritme te testen op hun smartphone. Want met FibriCheck kunnen patiënten vanop afstand gescreend en gemonitord worden, zonder het persoonlijke contact met een arts te verliezen.

Door je hartritme te testen, neem je ook anoniem deel aan de nationale studie van Belgische cardiologen en ritmologen (BeHRA) om meer kennis te krijgen over voorkamerfibrillatie en hartritmestoornissen. 

Waarom je hartritme controleren?

Eén volwassene op vier lijdt aan aritmie, waarvan voorkamerfibrillatie de meest voorkomende aandoening is. Deze aandoening vervijfvoudigt bovendien het risico op beroertes.
Daarom is het belangrijk je hartritme regelmatig te controleren.

Wie kan zijn/haar hartritme testen?

Niet iedereen loopt evenveel risico op hartritmestoornissen. Daarom worden er enkele vragen gesteld alvorens je toegang krijgt tot de gratis download van de FibriCheck-app.

Meer info

 

Lees ook

03 juni 2021

Vaccin Johnson & Johnson enkel voor 41-plussers

De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft besloten het gebruik van het vaccin van Johnson & Johnson (Janssen) tijdelijk te beperken tot personen van 41 jaar en ouder. Alvorens verdere beslissingen te nemen, acht de IMC het van belang dat het EMA (Europees Geneesmiddelenagentschap) de voordelen en risico's van het vaccin van Janssen herevalueert.