NieuwsGezond leven
19 april 2021

deel

Week van de Valpreventie

Vallen is een probleem dat vaak voorkomt onder de oudere populatie. Ongeveer 1 op de 3 65-plussers komt minstens één keer per jaar ten val. Een val kan ernstige gevolgen hebben op fysiek, psychologisch en sociaal vlak. Van 19 tot 25 april zet het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen dit onderwerp dan ook in de belangstelling.

De campagneweek heeft als doel ouderen, hun familie en de zorgverleners in Vlaanderen te sensibiliseren en te informeren over val- en fractuurpreventie. Ouderen die vallen kunnen breuken en verstuikingen oplopen. Maar de val kan ook angst en sociale isolatie met zich meebrengen. Door extra zorgkosten zijn ook de gevolgen op financieel vlak niet te onderschatten.

Enkele bekende Vlamingen geven vier opdrachten die focussen op belangrijke valrisicofactoren. Hierbij wordt aandacht besteed aan lichaamsbeweging, gezonde voeding, een veilige omgeving en gepast schoeisel.

Deelnemen aan de uitdagingen kan via de website valpreventie.be (Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen | Opdrachten Week van de Valpreventie 2021).

Artikel tags:

Lees ook

15 april 2021

Jezelf testen op COVID-19

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om te testen of je besmet bent met het coronavirus. Sinds 6 april kun je ook een zelftest kopen bij de apotheker.

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. 28 april is Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk, en dus willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!