NieuwsGezond leven
13 januari 2020

deel

We kopen met z’n allen minder en minder kilocalorieën

Sinds 2012 kochten de Belgen ongeveer 4 % minder kilocalorieën in de winkel. De samenstelling van de voeding in de winkelrekken wordt steeds evenwichtiger. Dat blijkt uit cijfers van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie.

Minder zout, suiker en vet

Fevia, handelsfederatie Comeos en de overheid gingen in 2012 een engagement aan: het aantal kilocalorieën in onze voeding doen dalen met 5 % tegen 2020. Op dit moment zitten we aan een daling met 4 %. De kans is dus groot dat deze doelstelling gehaald zal worden. Een goede zaak, want minder kilocalorieën betekent minder zout, suiker en vet in onze voeding. Daarnaast bevatten onze voedingsmiddelen ook meer vezels en vitaminen. 

Nutri-Score

Ook Minister van Volksgezondheid Maggie De Block reageert tevreden. Al wijst ze erop dat er nog meer inspanningen nodig zijn om de gezonde keuze voor de consument eenvoudiger te maken. Onder meer de Nutri-Score kan daarbij helpen. Dankzij deze score kan je aan de hand van 5 kleuren en letters zien hoe (on)gezond een voedingsproduct is.

Professioneel voedingsadvies

Wil je graag professioneel advies van een diëtist over jouw eetgewoontes? Als lid van Partena Ziekenfonds krijg je ten minste vier sessies bij een diëtist terugbetaald. Ontdek hier jouw voordeel.
Heb je hier nog meer vragen over? Praat erover met je huis- en/of kinderarts.

Meer info

Ontdek meer over de Nutri-Score op de site van de FOD Volksgezondheid.

Je vindt tips om gezonder te eten in onze gratis gids

Lees ook

Lekkere en gezonde vieruurtjes

Bij Partena Kinderopvang is ons motto de gezonde reflex. In tijden zoals deze is het echter zeer verleidelijk om terug te vallen op ongezonde alternatieven, en dat is ook begrijpelijk. Thuiswerk combineren met de zorg voor je kinderen is qua planning niet altijd evident. Maar zie het als een pauze voor jezelf én je kind. Met het bereiden van gezonde snacks sla je ineens twee vliegen in 1 klap.

Dana d'Hulst
Kindbegeleidster Partena Kinderopvang
21 februari 2020

Je koelkast netjes en gezond

Nergens wordt meer voedsel weggegooid dan bij mensen thuis. Daar wil Partena Hulp in huis iets aan doen. Zo werken we met onze huishoudhulpen in Gent mee aan een proefproject van Gent En Garde, Stad Gent, FoodWIN en TalentIndex: dankzij een opleiding koelkastmanagement kunnen huishoudhulpen hun klanten bewust maken van een gezonde en ecologische koelkast.  Enkele koelkastweetjes op een rij.