We kopen met z’n allen minder en minder kilocalorieën
Sinds 2012 kochten de Belgen ongeveer 4 % minder kilocalorieën in de winkel. De samenstelling van de voeding in de winkelrekken wordt steeds evenwichtiger. Dat blijkt uit cijfers van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie.
Minder zout, suiker en vet
Fevia, handelsfederatie Comeos en de overheid gingen in 2012 een engagement aan: het aantal kilocalorieën in onze voeding doen dalen met 5 % tegen 2020. Op dit moment zitten we aan een daling met 4 %. De kans is dus groot dat deze doelstelling gehaald zal worden. Een goede zaak, want minder kilocalorieën betekent minder zout, suiker en vet in onze voeding. Daarnaast bevatten onze voedingsmiddelen ook meer vezels en vitaminen.
Nutri-Score
Ook Minister van Volksgezondheid Maggie De Block reageert tevreden. Al wijst ze erop dat er nog meer inspanningen nodig zijn om de gezonde keuze voor de consument eenvoudiger te maken. Onder meer de Nutri-Score kan daarbij helpen. Dankzij deze score kan je aan de hand van 5 kleuren en letters zien hoe (on)gezond een voedingsproduct is.
Professioneel voedingsadvies
Wil je graag professioneel advies van een diëtist over jouw eetgewoontes? Als lid van Partena Ziekenfonds krijg je ten minste vier sessies bij een diëtist terugbetaald. Ontdek hier jouw voordeel.
Heb je hier nog meer vragen over? Praat erover met je huis- en/of kinderarts.
Meer info
Ontdek meer over de Nutri-Score op de site van de FOD Volksgezondheid.
Je vindt tips om gezonder te eten in onze gratis gids.