NieuwsGezond leven
16 juli 2020

deel

Voedingsadvies voor kinderen met overgewicht wordt terugbetaald

Sinsd 1 april is er een terugbetaling voorzien voor begeleiding van kinderen met obesitas, bij een erkend diëtist. Deze maatregel moet ouders aansporen om professionele hulp te zoeken.
Voedingsadvies voor kinderen met overgewicht wordt terugbetaald

Verontrustende cijfers

Volgens de gezondheidsenquête van Sciensano (2018) is het percentage jongeren (2-17 jaar) met overgewicht tussen 1997 en 2018 gestegen van 13,6% naar 19%. 5,8% van de jongeren lijdt aan obesitas.

Bijna 20% van de jongeren heeft overgewicht

Hulp van een professional

Amper 6% van de mensen die iets aan overgewicht willen doen, geeft aan hulp te krijgen van een professional. Nochtans is dat zinvoller en beter dan crashdiëten.

Vooral voor kinderen zijn die nefast. Een erkende diëtist kan de voedingsaanbevelingen correct vertalen op maat van kinderen, jongeren en volwassenen met overgewicht. De focus ligt hierbij op blijvende gezonde(re) voedingsgewoonten.

Sinds 1 april 2020 is er een terugbetaling voor begeleiding bij een erkende diëtist van kinderen en jongeren tussen 6 en 17 jaar met overgewicht. De huisarts of pediater stelt een verwijsbrief op. De begeleiding kan tot 2 jaar duren. 

Lees ook

Lekkere en gezonde vieruurtjes

Bij Partena Kinderopvang is ons motto de gezonde reflex. In tijden zoals deze is het echter zeer verleidelijk om terug te vallen op ongezonde alternatieven, en dat is ook begrijpelijk. Thuiswerk combineren met de zorg voor je kinderen is qua planning niet altijd evident. Maar zie het als een pauze voor jezelf én je kind. Met het bereiden van gezonde snacks sla je ineens twee vliegen in 1 klap.

Dana d'Hulst
Gastblogger bij Partena en OZ Kinderopvang