NieuwsGezond leven
11 september 2019

deel

Vergeet niet om dit najaar nog naar de tandarts te gaan

Wil je volgend jaar niet méér betalen bij je tandartsbezoek? Zorg dan dat je dit jaar langs bent geweest bij je tandarts.
Vergeet niet om dit najaar nog naar de tandarts te gaan

Mondzorgtraject zorgt voor betere terugbetaling

Deze maatregel van de wettelijke ziekteverzekering maakt deel uit van het mondzorgtraject en is bedoeld om mensen bewust te maken van het belang van het jaarlijkse tandartsbezoek.

Hierdoor betalen meerderjarige personen minder remgeld als ze minstens één keer per jaar naar de tandarts gaan

Stel, je laat een tand vullen:

  • Als je WEL bent langsgegaan bij je tandarts in 2018 en in 2019 teruggaat om een tand te laten vullen*, betaal je 31,50 euro (= officieel ereloon).
    De ziekteverzekering betaalt 25,50 euro terug.
  • Als je NIET bent langsgegaan bij je tandarts in 2018 en in 2019 een tand laat vullen*, betaal je 31,50 euro (= officieel ereloon).
    De ziekteverzekering betaalt 19,50 euro terug.

* Voorbeeld op basis van RIZIV-nomenclatuurcode 304371 voor personen vanaf 18 jaar op basis van de tarieven in 2019. Werkelijke factuur bij de tandarts kan afwijken naargelang de tandarts extra honoraria aanrekent.

Opgelet! Het gaat hierbij niet om parodontologie, tandheelkundige radiografieën of preventieve verzorging, raadplegingen, orthodontische verstrekkingen. Dit geldt ook niet voor prestaties die als bijkomend honorarium aangerekend worden bij personen die van de voorkeurregeling genieten, omdat zij sowieso van een verhoogde tegemoetkoming genieten.

En Dentalia Plus?

Ook onze tandverzekering betaalt meer terug als je het kalenderjaar voordien een bezoek aan de tandarts bracht.

Een voorbeeld:

Je sloot aan bij Dentalia Plus op 1 augustus 2016 en je laat een tandkroon van 1.000 euro plaatsen op 5 augustus 2019.

  • Je ging NIET naar de tandarts in 2018: Dentalia Plus betaalt 500 euro terug.
  • Je ging WEL naar de tandarts in 2018: Dentalia Plus betaalt 800 euro terug.

Gouden raad

Maak nu nog een afspraak en niet op het einde van het jaar. Anders zit de agenda van je tandarts propvol en wordt het moeilijk om nog een afspraak vast te leggen.

Meer info

Ontdek onze brochure 7 richtlijnen voor gezonde tanden.

 

Lees ook

Is koud douchen ook op jouw lijf geschreven?

Klokslag zeven uur je bed uitspringen om vervolgens een heerlijke koude (je leest het goed…) douche te nemen. Voor velen het ideale scenario voor een horrorfilm. Toch is er al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar koud (af)douchen, en blijkbaar levert het straffe fenomeen nogal wat gezondheidsvoordelen op.
10 april 2020

Stop met roken om het risico op ernstige COVID-19 te verlagen

Het is voor iedereen belangrijk om de juiste voorzorgmaatregelen te nemen om besmetting met en de verspreiding van het coronavirus te vermijden. Maar rokers kunnen nog een extra maatregel nemen: stoppen met roken tijdens deze uitbraak, want zo verminderen ze het risico op een zeer ernstige vorm van COVID-19.